Панирани пълнени чушки на фурна

Необходими продукти:
- 3-4 камби
- 3 разбити яйца
- 100 грама брашно
- 100 грама смлян корнфлейкс
- 1 глава червен лук
- 300 грама пилешко филе
- сол, черен пипер, къри
- 100 грама нарязани черни маслини
- 1 нарязан на кубчета морков
- 2 меки домата, нарязани на кубчета
- половин връзка пресен магданоз
- щипка захар
- 30 грама масло
- 150 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Отрежете чушките, почистете ги и ги потопете два пъти първо в яйцата, след това в брашното и накрая в корнфлейкса. Изпържете ги на маслена баня и отцедете. Сложете ги в тавичка, застлана с лист пергамент.
Загрейте маслото и запържете лука, пилешкото месо и подправете със сол, черен пипер и къри според вкуса ви. Разбъркайте и добавете морковите, маслините, доматите, захарта и магданоза, нарязан ситно.
Задушете за 5 минути сместа, охладете я и напълнете чушките.
Поръсете с кашкавал, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25-30 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: twistedfood.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Панирани пълнени чушки с картофи, бекон и топено сирене
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени чушки с кускус и гъби
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
Коментари към Панирани пълнени чушки на фурна