Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Панирани пълнени чушки на фурна

Панирани пълнени чушки на фурна

Панирани пълнени чушки на фурна - изображение

Необходими продукти:


  • 3-4 камби
  • 3 разбити яйца
  • 100 грама брашно
  • 100 грама смлян корнфлейкс
  • 1 глава червен лук
  • 300 грама пилешко филе
  • сол, черен пипер, къри
  • 100 грама нарязани черни маслини
  • 1 нарязан на кубчета морков
  • 2 меки домата, нарязани на кубчета
  • половин връзка пресен магданоз
  • щипка захар
  • 30 грама масло
  • 150 грама настърган кашкавал


Начин на приготвяне:


Отрежете чушките, почистете ги и ги потопете два пъти първо в яйцата, след това в брашното и накрая в корнфлейкса. Изпържете ги на маслена баня и отцедете. Сложете ги в тавичка, застлана с лист пергамент.

панирани пълнени чушки

Загрейте маслото и запържете лука, пилешкото месо и подправете със сол, черен пипер и къри според вкуса ви. Разбъркайте и добавете морковите, маслините, доматите, захарта и магданоза, нарязан ситно.

панирани пълнени чушки

Задушете за 5 минути сместа, охладете я и напълнете чушките.

панирани пълнени чушки

Поръсете с кашкавал, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25-30 минути. Охладете, разрежете и поднесете.

панирани пълнени чушки

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноДиети