Пълнени чушки с кашкавал в пухкава панировка

Необходими продукти:
- 500 грама картофи, обелени и разрязани
- 1/2 глава лук, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 1 люта чушка
- 1 чаена лъжица сок от лайм
- 1 чаена лъжица сол
- 4 зелени чушки за пълнене
- черен пипер
- 220 грама настърган кашкавал
- 4 яйца
- 1/2 чаена лъжица сол
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Доматите, лука, чесъна и лютата чушка сложете в тава и запечете за 7 минути на горен реотан на максимална степен. Блендирайте зеленчуците, за да се получи пюре. Добавете сол на вкус и сок от лайм.
Сложете пюрето в малка касерола и поддържайте топло на котлон, включен на ниска степен.
Пригответе чушките за паниране. Трябва да извадите семената им, без да отрязвате опашките. Как да стане това?
Отрежете до половина капачето на чушката, така че да сте сигурни, че сте срязали основата на семената, но и не бива да разрязвате чушката докрай. Направете друг къс разрез по дължина и извадете семената, без да разкъсвате чушката - помогнете си с нож или малка лъжица.
Опечете чушките, за да ги белите. Най-лесно ще ви е да използвате газов котлон и да опечете директно на огъня. Ако нямате такава възможност, ги изпечете на тиган.
Внимателно свалете обгорената ципа на чушките. Разтворете ги, посолете и ги напълнете плътно с настъргания кашкавал.
Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Белтъците разбийте на сняг, а жълтъците разбъркайте добре с тел. Внимателно комбинирайте, като бъркате с шпатула, за да не загубите пухкавината на яйцата.
Сгорещете тиган с мазнина. Сложете две лъжици от яйцата в тигана, а отгоре веднага поставете една чушка. Върху чушката добавете още от яйцата, за да я покриете плътно. Внимателно обърнете и изпържете до готовност.
По същия начин пригответе всички чушки.
Сервирайте върху доматения сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: chowhound.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с тиквички в сметанов сос
- Пълнени чушки с ориз и гъби в доматен сос
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет
- Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон
- Пълнени чушки с кайма и ориз
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
Коментари към Пълнени чушки с кашкавал в пухкава панировка