Пълнени камби с кафяв ориз и телешко
Необходими продукти:
- 1 2/3 чаени чаши сварен кафяв ориз
- 4 камби – почистени от семената
- 500 грама телешка кайма
- 4 скилидки чесън – накълцани на ситно
- 1/2 чаена чаша касис
- 2 чаени лъжици кимион
- 1 чаена лъжица канела
- 2 1/2 чаена чаша зеленчуков сок
- 1/4 чаена чаша нарязани свежи листа мента
- 1 чаена лъжица портокалова кора (настъргана)
Начин на приготвяне:
Поставете чушките в купа с отрязаната част надолу и долейте до тях около 1 сантиметър вода. Покрийте ги капак или обърната чиния и загрейте в микровълнова за 3-6 минути, докато омекнат. Изцедете от водата и обърнете чушките.
Запържете телешката кайма, като я раздробите, до готовност. Добавете към нея касиса, кимиона, канелата и гответе още 1 минута.
Сложете ориза и свалете от котлона половин минута по-късно. Подправете със сол и пипер и излейте 1/2 чаена чаша зеленчуков сок, добавете ментата и портокаловата кора.
С получената смес напълнете чушките и подредете в тава, която може да ползвате в микровълнова фурна. Отстрани изсипете останалия сок и запечете в микровълновата печка за 2-3 минути.
Може да приготвите рецептата и във фурната, като удължите времето за готвене, но следвате същите стъпки.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Коментари към Пълнени камби с кафяв ориз и телешко