Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
Необходими продукти:
7 домата
2 големи чушки
1 глава лук
2 скилидки чесън
450 грама пилешко филе
1 кутийка царевица
100 грама кашкавал
1 ч. л. кимион
олио за пържене
сол на вкус
черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
зелена салата за поднасянето
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чушките и ги запържете за около 10 минути. Накълцайте чесъна на ситно, прибавете и него и оставете още 2 минути на котлона. Пилешкото филе нарежете на малки кубчета и изпържете до полуготовност. Към месото прибавете запържените лук и чушки, също и царевицата. Разбъркайте, овкусете със сол, пипер и кимион, оставете за около 5-7 минути на котлона.
Отрежете горната част на доматите и използвайки чаена лъжичка, отстранете вътрешната част (може да я използвате за приготвянето на доматено пюре). Настържете кашкавала на едро ренде. Напълнете доматите с получената плънка догоре, покрийте плътно с кашкавала и поръсете с пипер. Подредете в тава и сложете в загрята до 170 градуса фурна за около 10 минути. Украсете с нарязан магданоз и поднесете върху листо зелена салата.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал