Желиран пастет от пилешки дробчета и кашкавал
Необходими продукти:
1 килограм пилешки дробчета
500-600 грама кашкавал
20 грама желатин
300 грама домати
150 грама моркови
300 грама лук
зелени подправки и сол на вкус
олио

Начин на приготвяне:
Залейте желатина с 300 милилитра преварена студена вода и оставете за час.

Лука обелете и нарежете ситно.

Доматите - на малки кубчета.

Пресните зелени подправки накълцайте.

Морковите (сурови) - настържете със ситно ренде.

Кашкавала също.

Изпържете до златисто лука в нагорещено олио.

Прибавете пилешките дробчета, подсолете на вкус и нека се пържат в продължение на 10-15 минути. Оставете да се охладят.

Поставете съда с желатина на котлона и сгорещете сместа, но не допускайте да заври. След това трябва да се охлади малко.

Смелете дробчетата.

Добавете морковите.

Към тях прибавете половината от желатина и разбъркайте старателно.

Направете кашкавалената смес. За целта сложете кашкавала в купа и комбинирайте с доматите и зелените подправки, добавете останалия желатин.


Разпределете половината от черния дроб в подходящ съд, заравнете повърхността.

Върху него сложете всичката кашкавалена маса и отново заравнете.

Третият слой е от останалия черен дроб. Приберете в хладилника за няколко часа.

След това може да поднесете пастета.

Добър апетит!
Снимки: say7.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос
- Пилешки пастет с желе от червено вино
- Пилешки дробчета с чесън и лук в ароматен сос
- Соев пастет
Коментари към Желиран пастет от пилешки дробчета и кашкавал