Пастет от риба тон с майонеза и горчица
Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон
- 3 супени лъжици лека майонеза
- 1/2 чаена лъжица захар
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете майонезата, горчицата и захарта.
Рибата отцедете от сока и намачкайте с вилица. Ако се получи прекалено суха маса, налейте съвсем малко от течността в консервата.
Смесете рибата със соса, подправете на вкус и разбъркайте.
Пастета пресипете в буркан и съхранявайте в хладилника.
Когато решите да си хапнете от него, намажете го върху филийка пълнозърнест хляб. Може да поднесете с каперси или дребно нарязани маслини.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Спагети със сметана и риба тон
- Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон
- Пастет от нахут с гъби и зеленчуци
- Соев пастет
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Бобен пастет с орехи
- Яйчен пастет с чесън и орехи
- Пастет от печени зеленчуци с чесън и лук
Коментари към Пастет от риба тон с майонеза и горчица