Пастет от печени зеленчуци с чесън и лук
Необходими продукти:
2 средни тиквички
2-3 глави лук
3 моркова
4-5 сладки чушки
2 домата
5 скилидки чесън
3-4 супени лъжици растително олио
магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте зеленчуците. Обелете и нарежете на полукръгчета морковите и лука.
В дълбока форма последователно изсипете: ред лук, ред моркови, върху тях - тиквичките.
Полейте с олио, подсолете и сложете чушките и доматите цели върху нарязаните зеленчуци.
Изпечете в загрята до 190 градуса фурна в продължение на час и половина (или колкото е необходимо), като разбърквате периодично нарязаните зеленчуци.
Чушките обръщайте от всички страни. Щом доматите се запекат, обелете ги и оставете всички продукти във фурната до готовност.
Ако ги препечете леко, пастетът ще придобие по-различен специфичен вкус.
Когато зеленчуците са готови, смелете ги с помощта на блендер заедно със сока, който се е отделил при печенето.
Добавете чесъна и магданоза (може и копър).
Сместа прехвърлете в тенджера, сложете сол и черен пипер и поставете на котлона да заври. След това свалете от огъня.
Може да консумирате. Ако искате да консервирате пастета, разпределете го в буркани, стерилизирайте в продължение на 20 минути и веднага затворете. Увийте в одеяло и оставете да се охлади.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Пастет от нахут с гъби и зеленчуци
- Соев пастет
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Бобен пастет с орехи
- Яйчен пастет с чесън и орехи
- Пастет от нахут с маслини и червен лук
- Пастет от извара с домати и лук
- Пастет от нахут и слънчогледови семена с мед
- Пастет от риба тон и бял боб с чесън и лимонов сок
Коментари към Пастет от печени зеленчуци с чесън и лук