Пастет от авокадо с чесън, сирене и люти чушки
Необходими продукти:
- 2 броя авокадо, зряло
- 50 грама натрошено сирене
- 5 грама черен сусам
- сок от един лимон
- 1/2 глава лук
- 1-2 люти зелени чушки
- сол, черен пипер на вкус
- 1/2 чаена лъжичка стрити люти чушки
- нарязан пресен магданоз
- 2 чеснови скилидки
- зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете, отстранете костилките и издълбайте с лъжица месестата част на авокадото. Сложете го в блендер и прибавете част от сиренето, сока от лимона, нарязания ситно лук и зелени чушки.
Разбийте и добавете солта, пипера, част от магданоза, чесъна стритите чушки и разбийте повторно. Получената хомогенна смес пресипете в бурканче и охладете за час.
Разпределете сместа в чиния или намажете на филия хляб, украсете с останалото сирене и пресни подправки. Добавете няколко капки зехтин, поръсете със сусам и поднесете пастета.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thehungrycook.co.nz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СЕБА МЕД КРЕМ ЗА ОЧИ Q 10 15 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 5 / 22 ТЪМЕН МАХАГОН
МУСТЕЛА STELATOPIA ИЗМИВАЩ КРЕМ 500 мл
РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ АКТИВ ХЕРБА 50 мл АУРИМЕТРИЯ
ХРИСТИНА КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Отглеждане на авокадо
- Тутманик
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Рецепти за сирене пане
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Пастет от авокадо с чесън, сирене и люти чушки