Пастет от авокадо с чесън, сирене и люти чушки

Необходими продукти:
- 2 броя авокадо, зряло
- 50 грама натрошено сирене
- 5 грама черен сусам
- сок от един лимон
- 1/2 глава лук
- 1-2 люти зелени чушки
- сол, черен пипер на вкус
- 1/2 чаена лъжичка стрити люти чушки
- нарязан пресен магданоз
- 2 чеснови скилидки
- зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете, отстранете костилките и издълбайте с лъжица месестата част на авокадото. Сложете го в блендер и прибавете част от сиренето, сока от лимона, нарязания ситно лук и зелени чушки.
Разбийте и добавете солта, пипера, част от магданоза, чесъна стритите чушки и разбийте повторно. Получената хомогенна смес пресипете в бурканче и охладете за час.
Разпределете сместа в чиния или намажете на филия хляб, украсете с останалото сирене и пресни подправки. Добавете няколко капки зехтин, поръсете със сусам и поднесете пастета.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thehungrycook.co.nz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНО МЛЯКО ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ТЕМЕНУЖКА 150 мл
БИСТРОНГ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ALL-IN-ONE 125 мл
МУСТЕЛА МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН БАЛСАМ С ТРИ ЕКСТРАКТА ОТ АВОКАДО 75 мл
НУРС БИЛКОВ ПЕТМЕЗ ОТ РОЖКОВ 400 г
ПРОМОМУСТЕЛА МАТЕРНИТЕ ОЛИО ПРОТИВ СТРИИ С БИО ОРГАНИК ДЕЙСТВИЕ 105 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Салата от маслини, сирене и чушки
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Италианско сирене Пекорино (видовe)
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Панирани хапки от козе и крема сирене
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Мус от крема сирене с краставици и копър
Коментари към Пастет от авокадо с чесън, сирене и люти чушки