Пастет от крема сирене с печени чушки, чили и чесън

Необходими продукти:
- 500 грама сладки червени чушки (може да използвате и други цветове, ще се получи пъстър пастет)
- 2 чили чушки
- 300 грама крема сирене по избор
- връзка зелени подправки (например, босилек)
- черен пипер
- сол
- 1 или повече скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Измийте пресните сладки чушки и ги изпечете до омекване във фурната за 30 минути при 180 градуса (обръщайте ги периодично). След това сложете в найлонов плик за 5-10 минути, за да се задушат, и ги обелете. Почистете ги и от семената.
Сложете в блендер, добавете връзка босилек (може магданоз, пера зелен лук или друго), която сте накълцали предварително, обелени скилидки чесън на вкус и разбийте продуктите, докато се превърнат в еднородна паста.
Смесете я с крема сиренето, подправете с черен пипер, сол, разбъркайте добре и прехвърлете пастета в красив стъклен буркан, който приберете в хладилника.
Щом съдържанието се охлади, може да му се насладите.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Запечено сирене с лук и домати
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
Коментари към Пастет от крема сирене с печени чушки, чили и чесън