Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пастет от крема сирене с печени чушки, чили и чесън

Пастет от крема сирене с печени чушки, чили и чесън

Пастет от крема сирене с печени чушки, чили и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама сладки червени чушки (може да използвате и други цветове, ще се получи пъстър пастет)
  • 2 чили чушки
  • 300 грама крема сирене по избор
  • връзка зелени подправки (например, босилек)
  • черен пипер
  • сол
  • 1 или повече скилидки чесън

 

Начин на приготвяне:

Измийте пресните сладки чушки и ги изпечете до омекване във фурната за 30 минути при 180 градуса (обръщайте ги периодично). След това сложете в найлонов плик за 5-10 минути, за да се задушат, и ги обелете. Почистете ги и от семената.

Сложете в блендер, добавете връзка босилек (може магданоз, пера зелен лук или друго), която сте накълцали предварително, обелени скилидки чесън на вкус и разбийте продуктите, докато се превърнат в еднородна паста.

Смесете я с крема сиренето, подправете с черен пипер, сол, разбъркайте добре и прехвърлете пастета в красив стъклен буркан, който приберете в хладилника.

Щом съдържанието се охлади, може да му се насладите.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлНовиниДиетиЗдравни съветиСпортЛечения