Соев пастет
Необходими продукти:
- 100 грама соя
- 3/4 чаена чаша вода от соята
- половин чаена лъжичка червен пипер
- 2 супени лъжици соев сос
- 30 грама доматено пюре
- зехтин за запръжка
- 1 глава лук, нарязана ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
- сух риган и босилек
Начин на приготвяне:
Измийте и накиснете соята за една нощ и на следващия ден я сварете. Отнема около 2-3 часа в обикновена тенджера и около час в под налягане.
Заделете 3/4 чаена чаша от бульона. Отцедете и охладете зърната и ги смелете в блендер, а с помощта на водата от варенето пасирайте до желаната гъстота.
Загрейте зехтина и запържете лука докато омекне. Прибавете го към соята, подправете с червен пипер, босилек, риган, соев сос, сол и черен пипер.
Смелете до хомогенност, прибавете накрая доматеното пюре и пасирайте отново. Пресипете пастета в друг съд, охладете и поднесете с кракери, филийки хляб, с кисели краставички или пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Източник: www.homecookingadventure.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРИЙН ФАРМАСИ ЕЛИКСИР ЗА ПОДСИЛВАНЕ И ПРОТИВ КОСОПАД 250 мл.
ЛУМЕНЕ LAHDE ХИДРАТИРАЩ ОКОЛООЧЕН ГЕЛ 15 мл 80321
ДОКТОР САНТЕ ОВЛАЖНЯВАЩ ШАМПОАН ЗА СУХА КОСА С КОКОСОВО МАСЛО 250 мл
КЛИМЕНУМ ДЕН таблетки * 28 + НОЩ таблетки * 28
ХЕПАТОФЕЛИН капсули 540 мг * 60 ВИТА ХЕРБ
СОЯ ВИТАЛ капсули 35 мг * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ползи от соевото мляко за здравето
- Ползи и вреди от консумацията на соеви кълнове
- Какви са ползите от консумацията на зелен боб едамаме
- Задушена соя с чесън и доматен сос
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Бобови култури
- Натто - ферментирали соеви зърна
- Соя
- Сирене тофу
- Соево масло
Коментари към Соев пастет