Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук

Необходими продукти:
- 100 грама ориз
- 50 грама натрошено сурово индийско кашу
- 1 чаена чаша червени чушки, нарязани
- 1 глава лук
- няколко стръка пресен кориандър
- зехтин за запръжка
- 2 чаени чаши зеленчуков бульон
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1/2 чаена лъжичка оризов оцет
- соев сос по желание
- 1/2 консерва бамбук
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтин в тиган и запържете лука, ориза и чушките, нарязани на ивички. Добавете натрошените ядки, бамбука, солта, черния и червен пипер, оризовия оцет. Разбъркайте и налейте постепенно бульона.
Бъркайте и гответе докато зеленчуците омекнат и течността се редуцира. Охладете, разпределете ястието и гарнирайте с нарязан пресен кориандър. Поднесете и с удоволствие хапнете. По желание овкусете със соев сос.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thekitchenofdanielle.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕТИНА БАРТИ ОРИЗ И БАМБУК МАСЛО ЗА ТЯЛО 400 мл.
ХАРУХАРУ УОНДЪР МИСТ ЗА ЛИЦЕ ЗА ДЪЛБОКА ХИДРАТАЦИЯ 150 мл
ЛАНАФОРМ МАСС & СЛИМ ИНОВАТИВЕН КОЛАН ЗА ОТСЛАБВАНЕ С БАМБУК И ТУРМАЛИН размер L
БАМБУКОВА КЪРПА ЗА СЪДОВЕ 20 см. / 20 см.
КРИСТИАН ЛАУРЕНТ ФОН ДЬО ТЕН 02 VANILLA 30 мл
НУБРИЯ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА НЕГО / КОМПЛЕКС ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да варим ориза
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Оризовите трици пречат на образуването на съсиреци
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
Коментари към Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук