Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук

Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук

Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук - изображение

Необходими продукти:


  • 100 грама ориз
  • 50 грама натрошено сурово индийско кашу
  • 1 чаена чаша червени чушки, нарязани
  • 1 глава лук
  • няколко стръка пресен кориандър
  • зехтин за запръжка
  • 2 чаени чаши зеленчуков бульон
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка оризов оцет
  • соев сос по желание
  • 1/2 консерва бамбук


Начин на приготвяне:


Загрейте зехтин в тиган и запържете лука, ориза и чушките, нарязани на ивички. Добавете натрошените ядки, бамбука, солта, черния и червен пипер, оризовия оцет. Разбъркайте и налейте постепенно бульона.

Бъркайте и гответе докато зеленчуците омекнат и течността се редуцира. Охладете, разпределете ястието и гарнирайте с нарязан пресен кориандър. Поднесете и с удоволствие хапнете. По желание овкусете със соев сос.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.thekitchenofdanielle.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиБотаникаЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...ДиетиВидеоЛайфстайлНовиниСнимкиЛечения