Сладкиш без яйца с ядки и карамел
Необходими продукти:
- 350 грама брашно, пресято
- 100 грама захар
- 10 грама сода бикарбонат
- 5 грама сол
- 2 чаени лъжички ябълков оцет
- 50 милилитра зехтин
- 1 чаена чаша ядково мляко
- 1 и 1/2 чаени лъжички ванилия
за карамеловия сос
- 1 и 1/2 чаени чаши кафява захар
- 1/2 чаена чаша мед
- 1 чаена чаша бадемово мляко
- 1 чаена чаша натрошено кашу
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и в купа комбинирайте всички сухи съставки. Прибавете течните и разбъркайте докато се смесят. Намажете със зехтин форма за печене и разпределете тестото.
Запечете за 35-40 минути и охладете. В тенджера сложете захарта, меда, млякото и оставете сместа да заври на слаб огън.
След като започне да се сгъстява, свалете от котлона, добавете ядките, разбъркайте и разпределете върху печивото. Загладете повърхността, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник:www.eazypeazymealz.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- E150(c) Амонячен карамел
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Сладкиш без яйца с ядки и карамел