Ориз с прошуто и пармезан

Необходими продукти:
ориз
прошуто
Пармезан
зехтин
няколко скилидки чесън
лук
Количеството на продуктите определете сами според предпочитанията ви и необходимия ви брой порции.
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, не го солете. Нарежете прошутото на произволни парченца и запържете в зехтин заедно със счукани скилидки чесън и ситно нарязан лук (за 2-3 минути). Смесете с ориза и поръсете с Пармезан (или сложете парченца от сиренето отгоре). Изпържете тънки ивици месо (прошуто) и ги подредете от страни в чинията.
Ястието се консумира горещо, става много вкусно с повече чесън (ако желаете). Не забравяйте, че месото и сиренето са солени, затова не прекалявайте със солта или изобщо не солете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
МИЛВА УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ОРИЗОВА ВОДА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ СПРЕЙ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ ЗА ОБЕМ 150 мл
Нов ПРОМОКОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
Коментари към Ориз с прошуто и пармезан