Ориз с прошуто и пармезан
Необходими продукти:
ориз
прошуто
Пармезан
зехтин
няколко скилидки чесън
лук
Количеството на продуктите определете сами според предпочитанията ви и необходимия ви брой порции.
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, не го солете. Нарежете прошутото на произволни парченца и запържете в зехтин заедно със счукани скилидки чесън и ситно нарязан лук (за 2-3 минути). Смесете с ориза и поръсете с Пармезан (или сложете парченца от сиренето отгоре). Изпържете тънки ивици месо (прошуто) и ги подредете от страни в чинията.
Ястието се консумира горещо, става много вкусно с повече чесън (ако желаете). Не забравяйте, че месото и сиренето са солени, затова не прекалявайте със солта или изобщо не солете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
НУКС СЪН ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН С НИСКО НИВО НА ЗАЩИТА SPF10 150 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ МУЛТИБАЛАНС ОКОЛООЧЕН ГЕЛ-КРЕМ 15 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Оризови спагети
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
Коментари към Ориз с прошуто и пармезан