Картофени бомбички с моцарела и прошуто на фурна
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 100 грама настърган пармезан
- сол, черен пипер според вкуса
- 100 грама фино смляна галета
- лист пергамент
- 100 грама фино нарязано прошуто
- 100 грама нарязана пушена моцарела
Начин на приготвяне:
Сварете и обелете картофите. Сложете ги в купа и прибавете пармезана, солта и пипера.
Пресовайте зеленчуците с преса и от полученото пюре оформете топки.
Притиснете ги с длан и сложете по едно резенче прошуто и моцарела.
Сгънете краищата, оформете топчица и с помощта на две вилици я оваляйте в галета.
Направете останалите по същия начин, застелете тава с лист пергамент и подредете картофените бомбички.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути.
Охладете, разпределете в порции и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.chefclub.tv
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
ГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе Капрезе
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
Коментари към Картофени бомбички с моцарела и прошуто на фурна