Картофи Болонезе
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 500 грама кайма
- 2-3 меки домата
- 1 морков, обелен
- 1 глава лук
- 100 грама доматено пюре
- щипка захар
- сол, черен пипер, червен пипер
- 3-4 листенца пресен босилек
- 1-2 листенца пресен риган
- 200 грама настъргана моцарела
- олио или зехтин за запръжка
- пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтин в тенджера и запържете нарязан ситно лук, настърган морков и домати. Подправете с щипка захар, сол, черен и червен пипер. Добавете и раздробете каймата, прибавете доматеното пюре, нарязан ситно босилек и риган.
Разбъркайте и оставете сосът да ври на слаб огън за 20 минути. Обелете картофите, измийте и ги нарежете на кръгчета. Покрийте дъното на тава с ред картофи. С черпак загребете от доматената смес и разпределете върху тях. Продължете реда до изчерпване на продуктите.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Преди да извадите ястието от фурната поръсете с моцарелата и допечете още 4-5 минути. Охладете, разрежете и поднесете. По желание гарнирайте ястието с кисело мляко или заквасена сметана.
Бон Апети!
Източник: www.browniebites.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе Капрезе
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Коментари към Картофи Болонезе