Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Картофи Болонезе

Картофи Болонезе

Картофи Болонезе - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм картофи
  • 500 грама кайма
  • 2-3 меки домата
  • 1 морков, обелен
  • 1 глава лук
  • 100 грама доматено пюре
  • щипка захар
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • 3-4 листенца пресен босилек
  • 1-2 листенца пресен риган
  • 200 грама настъргана моцарела
  • олио или зехтин за запръжка
  • пресен магданоз за поръсване

 

Начин на приготвяне:


Сгорещете зехтин в тенджера и запържете нарязан ситно лук, настърган морков и домати. Подправете с щипка захар, сол, черен и червен пипер. Добавете и раздробете каймата, прибавете доматеното пюре, нарязан ситно босилек и риган.

Разбъркайте и оставете сосът да ври на слаб огън за 20 минути. Обелете картофите, измийте и ги нарежете на кръгчета. Покрийте дъното на тава с ред картофи. С черпак загребете от доматената смес и разпределете върху тях. Продължете реда до изчерпване на продуктите.

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Преди да извадите ястието от фурната поръсете с моцарелата и допечете още 4-5 минути. Охладете, разрежете и поднесете. По желание гарнирайте ястието с кисело мляко или заквасена сметана.

картофи болонезе

Бон Апети!

Източник: www.browniebites.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛюбопитноЛайфстайлДиетиНовиниБотаника