Мариновани люти чушки с босилек и чесън
Необходими продукти:
1,5 килограма люти чушки (различни цветове)
0,800 литра бял винен оцет
0,400 литра вода
1,5 супена лъжица сол
1,5 супена лъжица захар на пясък
0,600 литра зехтин
чесън
сух босилек
Начин на приготвяне:
Нарежете чушките на малки парчета заедно със семената и ги сложете в дълбок съд (ако са прекалено люти, може да махнете част от семената). Отделно смесете оцета, водата, солта, захарта и с тази марината залейте чушките. Покрийте съда с фолио например и отгоре сложете тежък предмет, за да може съдържанието да се пресова. Оставете така в продължение на 4 часа, след което отцедете всичката течност.
Вземете чисти стерилизирани буркани и ги напълнете, редувайки слой мариновани чушки, нарязани скилидки чесън и босилек, отново чушки и така, докато бурканът се напълни догоре. Притиснете добре съдържанието, налейте зехтина (с него трябва да се запълни цялото свободно място в буркана). Затворете със стерилизиран капак и приберете на студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
АКСИВЕН МУЛТИВИТАМИНИ С ПРОБИОТИЦИ И ЖЕНШЕН таблетки * 60
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
ПРОМОМЕРЦ СПЕЦИАЛ ЗА КОСА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Как да пречистим кръвоносните съдове с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Препечени чеснови филийки с масло, самардала и чубрица
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
Коментари към Мариновани люти чушки с босилек и чесън