Кашкавален сос с шунка (за палачинки)
Необходими продукти:
250 грама кашкавал или друг вид твърдо сирене
50 грама сурово-сушена шунка
200 милилитра течна сметана с масленост 10%
1 чаена лъжица царевично нишесте
прясно смлян бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала с помощта на едро ренде и изсипете в найлонов плик. Прибавете нишестето и разтръскайте пакета, за да може двата продукта да се смесят добре.
Нарежете шунката на тънки ивици.
Налейте сметаната в подходящ съд, който поставете на котлона и сгорещете. Точно преди да заври, свалете от огъня и прибавете кашкавала. Върнете съда на котлона и бъркайте на слаб огън, докато кашкавалът се разтопи (но сместа не трябва да се вари).
Подправете соса с прясно смлян бял пипер на вкус, добавете шунката, разбъркайте и поднесете горещ с любимите ви палачинки.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Палачинки без яйца
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Сос Бъфало
- Палачинките на баба
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Кашкавален сос с шунка (за палачинки)