Хрупкави картофени палачинки
Необходими продукти:
- 800 грама картофи
- 2 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 160 грама шунка, нарязана на кубчета
- 1/4 чаена чаша грах, сварен или от консерва
- 1 супена лъжица зелен лук, нарязан на ситно
- 2 яйца, леко разбити
- 1/4 чаена чаша олио
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Измийте, обелете и настържете картофите.
- Прехвърлете ги в сито, поставено над голяма купа и ги притиснете с гърба на лъжица, за да се отцедят максимално.
- В дълбока купа смесете брашното, бакпулвера, шунката, граха и лука.
- Подправете със сол и черен пипер и добавете яйцата и картофите. Разбъркайте добре.
- Загрейте олиото в тиган на средно силен огън.
- Оформете картофените палачинки, загребвайки 2 супени лъжици от сместа. Леко изравнете с лъжица.
- Пържете около 1-2 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят. Повторете с останалото тесто.
- Извадете готовите палачинки с решетъчна лъжица и ги оставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднесете ги топли, гарнирани с млечен сос или друго по желание.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ОЛ НУТРИШЪН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 г
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Палачинки без яйца
- Намалете високата температура със суров картоф
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Хрупкави картофени палачинки