Шпикован говежди език с моркови и чесън

Необходими продукти:
500-700 грама говежди език
2 средни моркова
50 грама сланина
300 грама макарони или ориз
8 скилидки чесън
200 грама доматен сос (или друг по ваш избор)
сол и други подправки по избор и на вкус
брашно за овалване
масло за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте езика, почистете от ципите и нарежете на парчета. Сланината нарежете на дълги ивици, моркова на малки парчета, а чесъна накълцайте ситно.
Шпиковайте езика с така подготвените продукти, подправете със сол и подправки по избор, оваляйте в брашно и изпържете в нагорещено масло от двете страни до златисто. След това задушете в доматен или друг сос до пълна готовност на езика, който поднесете с гарнитура от сварени макарони или ориз. Полейте и със соса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ПРОМОНУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
Коментари към Шпикован говежди език с моркови и чесън