Печен телешки език с мащерка и чесън
Необходими продукти:
- 1,5-1,8 килограма телешки език
- 2 големи глави стар чесън или 3-4 пресен
- 1-2 чаени лъжици листенца мащерка
- сол
- топено масло
Начин на приготвяне:
Измийте езика, залейте го с вряща вода и сварете до готовност (1,5-2 часа), като отстраните образувалата се междувременно пяна. След това го залейте със студена вода, а бульона прецедете.
Обелете езика, а чесъна счукайте заедно с две големи щипки сол и мащерката. Налейте малко от бульона или използвайте топено масло.
Разбъркайте и отделете 2 супени лъжици от получения сос.
С помощта на тънък остър нож направете разрези в езика, които запълнете с чесновата паста. След това намажете от всички страни със заделеното количество сос и поставете езика в подходяща тава.
Налейте 1 чаена чаша от бульона и поставете съда във фурната, включена на 170-180 градуса.
Необходим е около час, за да се образува румена коричка по повърхността на езика. Отвътре той трябва да остане мек.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Коментари към Печен телешки език с мащерка и чесън