Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен телешки език с мащерка и чесън

Печен телешки език с мащерка и чесън

Печен телешки език с мащерка и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5-1,8 килограма телешки език
  • 2 големи глави стар чесън или 3-4 пресен
  • 1-2 чаени лъжици листенца мащерка
  • сол
  • топено масло

 

Начин на приготвяне:

Измийте езика, залейте го с вряща вода и сварете до готовност (1,5-2 часа), като отстраните образувалата се междувременно пяна. След това го залейте със студена вода, а бульона прецедете.

Обелете езика, а чесъна счукайте заедно с две големи щипки сол и мащерката. Налейте малко от бульона или използвайте топено масло.

Разбъркайте и отделете 2 супени лъжици от получения сос.

С помощта на тънък остър нож направете разрези в езика, които запълнете с чесновата паста. След това намажете от всички страни със заделеното количество сос и поставете езика в подходяща тава.

Налейте 1 чаена чаша от бульона и поставете съда във фурната, включена на 170-180 градуса.

Необходим е около час, за да се образува румена коричка по повърхността на езика. Отвътре той трябва да остане мек.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецепти