Пилешки крилца в пикантен карамел
Необходими продукти:
10-12 пилешки крилца
1/6 чаена чаша захар
3 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжица соев сос
2 супени лъжици олио
1 скилидка чесън
1 чаена лъжица сол
лют червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте крилцата, разрежете на две части при костта и сложете в тенджера. Налейте малко вода (колкото да ги покрие), подсолете и поставете на котлона да се варят в продължение на 15 минути. След това отцедете течността, използвайки гевгир, и подсушете.
Сгорещете олиото в тиган, прибавете захарта и бъркайте, докато тя се разтопи. Тогава налейте лимоновия сок и соевия сос, сложете лют червен пипер на вкус. Разбъркайте.
Изпържете крилцата в пикантния карамел, като бъркате непрекъснато. Когато течността се изпари, прибавете намачканата скилидка чесън, отново разбъркайте и минута по-късно свалете съда от котлона.

Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
Снимки: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО С КАРАМЕЛ И МОРСКА СОЛ 221 мл
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Карамелизирана захар - рецепта
- Лесен лимонов сладкиш с карамел
- Твърди карамелени бонбони
- E150(b) Каустично-сулфитен карамел
- Портокалов флан
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
Коментари към Пилешки крилца в пикантен карамел