Пилешки крилца в пикантен карамел

Необходими продукти:
10-12 пилешки крилца
1/6 чаена чаша захар
3 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжица соев сос
2 супени лъжици олио
1 скилидка чесън
1 чаена лъжица сол
лют червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте крилцата, разрежете на две части при костта и сложете в тенджера. Налейте малко вода (колкото да ги покрие), подсолете и поставете на котлона да се варят в продължение на 15 минути. След това отцедете течността, използвайки гевгир, и подсушете.
Сгорещете олиото в тиган, прибавете захарта и бъркайте, докато тя се разтопи. Тогава налейте лимоновия сок и соевия сос, сложете лют червен пипер на вкус. Разбъркайте.
Изпържете крилцата в пикантния карамел, като бъркате непрекъснато. Когато течността се изпари, прибавете намачканата скилидка чесън, отново разбъркайте и минута по-късно свалете съда от котлона.
Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
Снимки: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
НовФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Пържени пилешки трътки с подправки
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Твърди карамелени бонбони
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
Коментари към Пилешки крилца в пикантен карамел