Емпанадас с лапад и спанак

Необходими продукти:
- 200 грама краве масло
- 2 разбити яйца
- 400 грама пресято брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 150 милилитра топла вода
- 1 връзка пресен лапад
- 1 връзка пресен спанак
- 1-2 стръка пресен джоджен
- 1 жълтък за намазване
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Сипете брашното в купа и добавете маята, солта, яйцата, разтопеното масло и водата. Направете тесто и го разделете на части. Изчакайте да втасат, разточете кори и изрежете кръгли форми.
Загрейте в тиган зехтин и запържете лапада и спанака. Подправете със сол и нарязан ситно джоджен. Във всяка кора сложете от плънката, завийте на две и запечатайте краищата.
Намажете с разбит жълтък и подредете в застлана с лист пергамент тава. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30 минути. Поднесете емпанадите топли, гарнирани със студен сос по избор.
Добър апетит!
Източник: www.alwaysorderdessert.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
НовЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
БОНБОНИ ПЛОДОВИ + ВИТ. А, С И Е ЗА ДЕЦА SANCT BERNHARD
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Лападът е природен лек за анемия и рак
- Баница с лапад и сирене
- Употреба на лапада в староанглийската медицина от 9-ти век
Коментари към Емпанадас с лапад и спанак