Макарони на фурна с лапад, сирене и пиле
Необходими продукти:
- 500 грама макарони във форма по избор
- 1 връзка пресен лук и една връзка пресен джоджен
- сол и черен пипер
- зехтин
- 200 грама попарен лапад
- 400 грама пилешки гърди, нарязани на кубчета
- 200 грама натрошено сирене
за заливката
- 100 грама настърган кашкавал
- 2 яйца
- 200 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Налейте два литра вода в дълбока тенджера, подсолете я и изчакайте да заври. Сварете пастата, отцедете и я охладете. Оставете настрана, а през това време загрейте в тиган зехтин и запържете зелени лук, джоджена и лапада и пилешкото месо нарязани ситно.
Подправете със сол и черен пипер според вкуса ви и разбъркайте. Свалете от котлона, намажете с мазнина подходяща правоъгълна тава, подредете макароните и разпределете плънката. Поръсете със сирене и покрийте с останалата паста.
Добавете с настъргания кашкавал, разбийте яйцата с прясното мляко и залейте ястието. Загрейте фурна на 200 градуса и запечете до златисто. Разрежете на парченца, разпределете порции и сервирайте макароните топли.
Добър апетит!
Източник: www.mamaxxi.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
НовЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Лападът е природен лек за анемия и рак
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Козето сирене – особено полезна храна
Коментари към Макарони на фурна с лапад, сирене и пиле