Макарони на фурна с лапад, сирене и пиле

Необходими продукти:
- 500 грама макарони във форма по избор
- 1 връзка пресен лук и една връзка пресен джоджен
- сол и черен пипер
- зехтин
- 200 грама попарен лапад
- 400 грама пилешки гърди, нарязани на кубчета
- 200 грама натрошено сирене
за заливката
- 100 грама настърган кашкавал
- 2 яйца
- 200 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Налейте два литра вода в дълбока тенджера, подсолете я и изчакайте да заври. Сварете пастата, отцедете и я охладете. Оставете настрана, а през това време загрейте в тиган зехтин и запържете зелени лук, джоджена и лапада и пилешкото месо нарязани ситно.
Подправете със сол и черен пипер според вкуса ви и разбъркайте. Свалете от котлона, намажете с мазнина подходяща правоъгълна тава, подредете макароните и разпределете плънката. Поръсете със сирене и покрийте с останалата паста.
Добавете с настъргания кашкавал, разбийте яйцата с прясното мляко и залейте ястието. Загрейте фурна на 200 градуса и запечете до златисто. Разрежете на парченца, разпределете порции и сервирайте макароните топли.
Добър апетит!
Източник: www.mamaxxi.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
НовЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Лападът е природен лек за анемия и рак
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Употреба на лапада в староанглийската медицина от 9-ти век
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Как и колко да варим макаронените изделия
Коментари към Макарони на фурна с лапад, сирене и пиле