Солени палачинки с лапад, сирене и копър

Необходими продукти:
за тестото
- 150 милилитра прясно мляко
- 1 чаена чаша брашно
- щипка сол
- щипка захар
- 2 яйца
- 1 супена лъжица кисело мляко
- щипка сода за хляб
за пълнежа
- 200 грама натрошено сирене
- 2 връзки лапад, нарязани ситно
- 2 връзки копър, нарязани ситно
- 2 чаени лъжици масло
- щипка сол
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, солта, захарта. В друг съд разбийте яйцата, налейте прясното мляко, добавете киселото, смесено със содата и комбинирайте двете смеси.
Разбъркайте до хомогенност. Загрейте и намаслете тиган. С помощта на черпак загребете, сипете от тестото и изпечете палачинките от двете страни. Направете останалите по същия начин и охладете.
В тиган сгорещете зехтин, запържете нарязаните лапад, спанак, подсолете и добавете сиренето. Задушете за 10 минути и разбъркайте. Гарнирайте палачинките с получената смес, прегънете на четири и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.halfbakedharvest.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
ЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Палачинки без яйца
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
Коментари към Солени палачинки с лапад, сирене и копър