Солени палачинки с лапад, сирене и копър
Необходими продукти:
за тестото
- 150 милилитра прясно мляко
- 1 чаена чаша брашно
- щипка сол
- щипка захар
- 2 яйца
- 1 супена лъжица кисело мляко
- щипка сода за хляб
за пълнежа
- 200 грама натрошено сирене
- 2 връзки лапад, нарязани ситно
- 2 връзки копър, нарязани ситно
- 2 чаени лъжици масло
- щипка сол
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, солта, захарта. В друг съд разбийте яйцата, налейте прясното мляко, добавете киселото, смесено със содата и комбинирайте двете смеси.
Разбъркайте до хомогенност. Загрейте и намаслете тиган. С помощта на черпак загребете, сипете от тестото и изпечете палачинките от двете страни. Направете останалите по същия начин и охладете.
В тиган сгорещете зехтин, запържете нарязаните лапад, спанак, подсолете и добавете сиренето. Задушете за 10 минути и разбъркайте. Гарнирайте палачинките с получената смес, прегънете на четири и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.halfbakedharvest.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
НовЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Палачинки без яйца
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Тутманик
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Палачинките на баба
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
Коментари към Солени палачинки с лапад, сирене и копър