Баница с лапад и сирене

Необходими продукти:
- 400 грама кори за баница
- 2 връзки пресен лапад
- 250 грама натрошено сирене
- 100 грама разтопено масло
- 2-3 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица кисело мляко
- щипка сол
- 3 яйца
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода, изчакайте да заври и попарете лапада. Отцедете, охладете и го нарежете. Загрейте 1-2 супени лъжици олио, запържете и оставете настрана.
В купа смесете яйцата, сиренето, лапада, киселото мляко и подсолете. В друг съд сипете олиото и маслото, намажете половината от корите и тавата. Наредете ги и сипете плънката.
Покрийте с втората половина и глазирайте с останалата мазнина. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30-35 минути. Охладете, разрежете и баничката топла поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.gourmandize.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
ЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Банички с гъби, кашкавал и зелен лук
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Баница с плънка от кайма и лук
- Вити банички със сирене от домашни кори
- Лападът е природен лек за анемия и рак
- Баница с риба и лук
- Баница със зеле и копър
- Отворена баница с печени домати и сирена
- Зеленчуков киш с пилешко и бекон
- Отворена баница със сирене и билки
Коментари към Баница с лапад и сирене