Баница с лапад и сирене
Необходими продукти:
- 400 грама кори за баница
- 2 връзки пресен лапад
- 250 грама натрошено сирене
- 100 грама разтопено масло
- 2-3 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица кисело мляко
- щипка сол
- 3 яйца
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода, изчакайте да заври и попарете лапада. Отцедете, охладете и го нарежете. Загрейте 1-2 супени лъжици олио, запържете и оставете настрана.
В купа смесете яйцата, сиренето, лапада, киселото мляко и подсолете. В друг съд сипете олиото и маслото, намажете половината от корите и тавата. Наредете ги и сипете плънката.
Покрийте с втората половина и глазирайте с останалата мазнина. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30-35 минути. Охладете, разрежете и баничката топла поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.gourmandize.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
НовЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Гръцка баница с праз и кашкавал
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
Коментари към Баница с лапад и сирене