Супа от лапад и ориз със застройка

Необходими продукти:
- връзка лапад
- 1 яйце
- 1/2 чаена чаша ориз
- няколко пера зелен лук
- 3 супени лъжици кисело мляко
- няколко стръка пресен чесън
- 1 супена лъжица сух бульон (зеленчуков)
- 2-3 стръка джоджен
- връзка пресен магданоз
- 2 супени лъжици растителна мазнина
Начин на приготвяне:
Нарежете зелените лук и чесън.
Запържете половината от тях за 2 минути в малко олио.
Измийте и нарежете лапада.
Прибавете в съда с чесъна и лука, разбъркайте.
Задушете в продължение на минута, след което изсипете ориза и налейте 2 чаени чаши вряща вода.
Нека продуктите останат върху котлона до полуготовност на ориза (около 10-15 минути).
Застройка направете от киселото мляко и яйцето, които разбийте заедно.
Вместо със сол подправете супата със сух зеленчуков бульон.
Налейте литър вряща вода и нека тя кипне.
Тогава застойте супата, разбърквайки.
Минута-две след завиране, поръсете с останалите лук и чесън.
Изключете котлона, затворете тенджерата с капак и оставете ястието да си "почине" за десетина минути.
Поднесете с нарязан пресен джоджен и прясно смлян черен пипер.
Добър апетит!
Източник: fotorecept.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
НовЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Лападът е природен лек за анемия и рак
- Пай от качамак с лапад, праз и спанак
- Макарони на фурна с лапад, сирене и пиле
- Сармички от лапад с ориз
- Баница с лапад и сирене
- Облекчете болката при опарване от коприва с лапад
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- История на лапада в медицинската наука
- Медицински употреби на лапада от 400 г. пр. Хр.
- Наблюденията на Николас Кулпепър, свързани с лечебния потенциал на лапада
Коментари към Супа от лапад и ориз със застройка