Сармички от лапад с ориз

Необходими продукти:
- 15 листа лапад
- 200 грама ориз
- 1 чаена чаша вода
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 стрък нарязан зелен лук
- 2-3 листенца пресен джоджен
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода, оставете да заври, почистете лапада и го попарете. Прецедете и охладете листата. В тиган запържете двата вида лук, добавете ориза, нарязаният пресен джоджен и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Налейте водата и оставете да къкри на слаб огън докато течността се редуцира и охладете сместа.
Върху лист лапад сложете една супена лъжица от плънката и завийте на сарма. По същия начин направете останалите и подредете в тенджера.
Притиснете повърхността с малък капак или чиния, налейте половин литър вода и сварете сармите. Изчакайте да изстинат, поднесете ги и гарнирайте с подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: at-of-the-land.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Лападът е природен лек за анемия и рак
- Употреба на лапада в староанглийската медицина от 9-ти век
- Мариновано овче сирене в лозови листа на тиган
- Сарми в доматен сос
- Облекчете болката при опарване от коприва с лапад
- Сарми от швейцарско цвекло със стафиди, нахут и зеленчуци
- Рецепти за лозови сарми с телешко месо
- Сарми от листа ревен с кайма и ориз на фурна
Коментари към Сармички от лапад с ориз