Свинско с лапад, ориз и гъби

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 500 грама свинско месо, нарязано на кубчета
- 5 грама черен пипер
- 5 грама кимион
- 2 връзки пресен лапад
- 200 грама гъби по избор, нарязани на фино
- сол на вкус
- 2-3 супени лъжици олио
- 3 чаени чаши вода
- 1-2 супени лъжици кисело мляко
- 3-4 стръка пресен джоджен
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода, подсолете, изчакайте да заври и попарете лапада. Отцедете, охладете и го нарежете на ситно. В друг съд налейте и сгорещете олиото. Запържете лука, гъбите, добавете лапада и подправете със сол.
Разбъркайте, сипете ориза, месото и овкусете с черния пипер и кимиона. Налейте водата и оставете да ври на слаб огън до готовност. Поднесете ястието топло, гарнирано с нарязания ситно джоджен. По желание добавете и кисело мляко.
Добър апетит!
Източник: eltercerbrazo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ 100 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛАПАД 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА РЕДОВЕН СТОМАХ + ХРОМ 100 мл
ЛАКСИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
- Лападът е природен лек за анемия и рак
Коментари към Свинско с лапад, ориз и гъби