Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз

Необходими продукти:
- 250 грама пушен бекон, нарязан на малки ивички
- 1 праз, само бялата част, нарязана на ситно
- 80 грама безсолно масло
- 500 грама замразен грах
- 60 милилитра вода
- 1/4 салата айсберг, нарязана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Добавете бекона и го запечете за около 3-4 минути.
- Прибавете нарязания праз и маслото, разбъркайте и гответе още 5 минути.
- Добавете граха и водата и след като сместа заври, добавете нарязаната салата айсберг.
- Разбъркайте и гответе, докато течността почти се изпари.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Поднесете гарнитурата от грах към печено месо, яйца или други според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 720 гр.
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 2000 гр.
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от грах с лук и яйца
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Задушен зелен грах с кайма
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Жълт сух грах
- Супа от жълт грах с чесън
- Грах
- Гарнитура от киноа
Коментари към Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз