Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз

Необходими продукти:
- 250 грама пушен бекон, нарязан на малки ивички
- 1 праз, само бялата част, нарязана на ситно
- 80 грама безсолно масло
- 500 грама замразен грах
- 60 милилитра вода
- 1/4 салата айсберг, нарязана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Добавете бекона и го запечете за около 3-4 минути.
- Прибавете нарязания праз и маслото, разбъркайте и гответе още 5 минути.
- Добавете граха и водата и след като сместа заври, добавете нарязаната салата айсберг.
- Разбъркайте и гответе, докато течността почти се изпари.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Поднесете гарнитурата от грах към печено месо, яйца или други според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УРИАЖ BARIESUN СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ФЛУИД ПРОТИВ ХИПЕРПИГМЕНТАЦИЯ SPF 50+ 40 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОМАТИСЪН КЕТО ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С МСТ, ГРАХ И ОРИЗ 350 г
АЛОКСИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩА МАСКА 200 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Жълт сух грах
- Грах
- Яхния с жълт грах, чоризо и картофи
- Бобови култури
- Гарнитура от булгур с моркови и лук
- Консервиран зелен грах
- Пастет от зелен боб и грах
- Ориз с царевица и моркови
Коментари към Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз