Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз
Необходими продукти:
- 250 грама пушен бекон, нарязан на малки ивички
- 1 праз, само бялата част, нарязана на ситно
- 80 грама безсолно масло
- 500 грама замразен грах
- 60 милилитра вода
- 1/4 салата айсберг, нарязана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Добавете бекона и го запечете за около 3-4 минути.
- Прибавете нарязания праз и маслото, разбъркайте и гответе още 5 минути.
- Добавете граха и водата и след като сместа заври, добавете нарязаната салата айсберг.
- Разбъркайте и гответе, докато течността почти се изпари.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Поднесете гарнитурата от грах към печено месо, яйца или други според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
ГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SPIRU - TEIN ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С ВКУС НА ШОКОЛАД 476 г
ЯРДЛИ ЗЮМБЮЛ И СЛАДЪК ГРАХ ТОАЛЕТНА ВОДА 125 мл
БИОТОНА БИО ВЕГАН ПРОТЕИН 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Грахово брашно
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Бобови култури
- Грах
- Гарнитура от киноа
- Консумирайте грах по време на бременност
- Гарнитура от консервиран пържен боб с лук и кашкавал
- Гарнитура от булгур с моркови и лук
Коментари към Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз