Гарнитура от картофени целувки и медальони с кашкавал
Необходими продукти:
1 килограм картофи
50 грама кашкавал (овчи, пармезан или друг вид ароматно сирене)
2 жълтъка
индийско орехче на върха на ножа
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, залейте с подсолена вода и сверете до готовност.
Настържете ситно кашкавала.
Щом картофите се сварят, намачкайте на пюре.
Към тях прибавете кашкавала, разбъркайте. След това сложете единия жълтък, малко индийско орехче, черен пипер, сол. Разбъркайте до еднородност.
Напълнете шприц със сместа и с подходяща приставка оформете "целувки" в тава, с покрито с пергамент дъно.
Половината от пюрето използвайте за направата на "медальони", които разположете в отделен съд.
Намажете повърхността на всички с втория жълтък.
Изпечете за 15-20 минути (докато се зачервят) във фурната при температура от 200 градуса.
Гарнитурата е готова.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
АКТИВЕН ВЪГЛЕН таблетки 250 мг * 20
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
Коментари към Гарнитура от картофени целувки и медальони с кашкавал