Гарнитура от картофени целувки и медальони с кашкавал

Необходими продукти:
1 килограм картофи
50 грама кашкавал (овчи, пармезан или друг вид ароматно сирене)
2 жълтъка
индийско орехче на върха на ножа
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, залейте с подсолена вода и сверете до готовност.
Настържете ситно кашкавала.
Щом картофите се сварят, намачкайте на пюре.
Към тях прибавете кашкавала, разбъркайте. След това сложете единия жълтък, малко индийско орехче, черен пипер, сол. Разбъркайте до еднородност.
Напълнете шприц със сместа и с подходяща приставка оформете "целувки" в тава, с покрито с пергамент дъно.
Половината от пюрето използвайте за направата на "медальони", които разположете в отделен съд.
Намажете повърхността на всички с втория жълтък.
Изпечете за 15-20 минути (докато се зачервят) във фурната при температура от 200 градуса.
Гарнитурата е готова.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Сладък картоф
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
Коментари към Гарнитура от картофени целувки и медальони с кашкавал