Сладка гарнитура от пшеница, стафиди и орехи
Необходими продукти:
2 ч. ч. пшеница
1 ч. ч. мак
100 гр мед (или 1/2 ч. ч. захар)
30 гр обелени орехи
50 гр стафиди
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете пшеницата, измийте я и я изсипете в кипяща вода. Изчакайте да заври, след това прецедете, изплакнете със студена вода, сложете в глинен съд или тенджера, залейте с вода и варете до готовност на зърната.
Измийте мака, попарете го с вряща вода, след това изплакнете със студена и счукайте в хаванче до побеляване. Прибавете меда и мъничко сол. Идва ред на орехите - добавете ги към мака, като предварително ги счукате (по желание) и попарите с вряща вода. Смесете всички съставки и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
НАТУРАЛИКО СПЕРМИДИН капсули * 60
ПЛАНТИС ЛЕГЕПОЛ прах 375 г
ПРОМОУИЙТГРАС капсули 500 мг * 40 DEEP AYURVEDA
НУТРИКОМП Д НЕУТРАЛ ЕНТЕРАЛНА ХРАНА 500 мл
АНТИСТРЕС СПРЕЙ ЗА УСТА 30 мл YVES PONROY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Пречистете и подсилете организма си с варено жито
- Пшеница, Обикновена пшеница, Зимна пшеница, Обикновена зимна пшеница, Зимна обикновена пшеница, Мека пшеница, Хлебна пшеница, Кутрулица
- Млечен коктейл с пшенични трици и плодове
- Пикантна царевица по мексикански
- Откриване центъра на формиране на твърдата пшеница от Николай Вавилов
- Портокалов кускус
- Ръжено-пшеничен френски хляб
Коментари към Сладка гарнитура от пшеница, стафиди и орехи