Зелено ризото с песто и грах

Необходими продукти:
- 1 връзка аспержи с подрязани краища
- 460 грама млечен грах - половината с шушулки, половината без
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 скилидки чесън, накълцани
- 1/2 глава жълт лук, накълцана на ситно
- 2 чаени чаши ориз Арборио или Карнароли
- 240 милилитра сухо бяло вино
- 1,2 литра пилешки бульон
- 2 чаени лъжици сол
- черен пипер
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1/3 чаена чаша песто от босилек
Начин на приготвяне:
Подсолете вода и я сложете да заври. Бланширайте аспержите за една минута и веднага ги прехвърлете в леденостудена вода. След 30 секунди ги извадете и отцедете.
В същата вода, следвайки същите стъпки, бланширайте граха.
В тенджера сгорещете зехтина и изпържете лука и чесъна за 30 секунди. Добавете ориза и разбъркайте, за да стане прозрачен.
Сипете виното, а след като заври и оризът абсорбира течността (това ще отнеме около 5 минути) сипете 1 чаша бульон и подправете с 2 чаени лъжици сол. Оставете да къкри, докато бульонът бъде поет от ориза. Добавете следващата чаша, продължете, докато сложите цялото количество течност.
Прибавете бланшираните зеленчуци, пармезана, пестото и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Коментари към Зелено ризото с песто и грах