Ризото с лук, бекон и грах

Необходими продукти:
300 грама ориз
1 глава лук
6 ивици бекон
1 литър горещ зеленчуков бульон
100 грама замразен грах
2 супени лъжици зехтин (или масло)
пармезан и прясно смлян черен пипер за поднасяне - по желание
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го запържете в зехтина, докато покафенее (около 7 минути). След това прибавете бекона, нарязан на малки парчета и пържете още 5 минути, той трябва да стане хрупкав. Сложете ориза, налейте бульона и изчакайте да заври. Разбъркайте добре и намалете температурата. Варете в продължение на 15 - 20 минути при затворен капак до полуготовност на ориза. След това прибавете граха, малко сол, пипер и варете още 3 минути (или до готовност на граха).
Поднесете гарнитурата с настърган пармезан и прясно смлян черен пипер.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
МАТИСЪН КЕТО ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С МСТ, ГРАХ И ОРИЗ 350 г
ЛЮКСЕОЛ БАЛСАМ (С ОТМИВАНЕ) ЗА ОБЕМ НА ФИНА КОСА 200 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пилешки дробчета с лук
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Огретен от тиквички с ориз
Коментари към Ризото с лук, бекон и грах