Ризото с лук, бекон и грах

Необходими продукти:
300 грама ориз
1 глава лук
6 ивици бекон
1 литър горещ зеленчуков бульон
100 грама замразен грах
2 супени лъжици зехтин (или масло)
пармезан и прясно смлян черен пипер за поднасяне - по желание
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го запържете в зехтина, докато покафенее (около 7 минути). След това прибавете бекона, нарязан на малки парчета и пържете още 5 минути, той трябва да стане хрупкав. Сложете ориза, налейте бульона и изчакайте да заври. Разбъркайте добре и намалете температурата. Варете в продължение на 15 - 20 минути при затворен капак до полуготовност на ориза. След това прибавете граха, малко сол, пипер и варете още 3 минути (или до готовност на граха).
Поднесете гарнитурата с настърган пармезан и прясно смлян черен пипер.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
ЛЮКСЕОЛ БАЛСАМ (С ОТМИВАНЕ) ЗА ОБЕМ НА ФИНА КОСА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ СУХО МАСЛО ЗА КОСА И ТЯЛО 100 мл
ЛЮКСЕОЛ СПРЕЙ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ ЗА ОБЕМ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Ползи и вреди на червения лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз с царевица
- Оризово руло с шунка и зеле
Коментари към Ризото с лук, бекон и грах