Ризото от тиква

Необходими продукти за 4 порции:
1 неголяма тиква
1 чаша ориз
2 чушки
1 чаша маслини
50 грама масло
сол и подправки (средиземноморски билки) на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре тиквата, отстранете горната й част (капака) и премахнете семената. Издълбайте с лъжица месестата част на тиквата, така че да останат стени с дебелина 1-1,5 см. Изчистете чушките и ги нарежете. Сварете ориза в посолена вода. Преди да стане напълно готов, прибавете чушките и подправките. Напълнете тиквата с плънката и затворете с отрязания капак. Печете във фурна, колкото е необходимо и подправете с масло. Сервирайте, поръсвайки предварително ястието със ситно нарязан магданоз.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВЕГИ ПРОТЕИН КОМПЛЕКС 500 г ШОКОЛАД
НовОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВЕГИ ПРОТЕИН КОМПЛЕКС 500 г НЕОВКУСЕН
НовБИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ГРИЙН ФАРМАСИ КОПРИНЕН СЕРУМ ЗА СУХИ КРАИЩА 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Костилките от маслини прочистват червата
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
Коментари към Ризото от тиква