Ризото с бекон, босилек и печени домати

Необходими продукти:
1 глава лук
100 грама пушен бекон
180 грама ориз за ризото
150 милилитра суха бяло вино
150 грама чери домати на стръка
800 милилитра пилешки бульон
3 супени лъжици маскарпоне
1 връзка босилек
1 супена лъжица зехтин
консервирана царевица по желание
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тенджера и задушете в него нарязания на ситно лук на слаб огън за около 2-3 минути, докато омекне. След това прибавете бекона, нарязан на малки парчета и го изпържете до златисто. Изсипете ориза в съда, разбъркайте продуктите, увеличете
температурата на котлона и налейте виното. Нека всичко се приготвя в продължение на няколко минути.
Затоплете бульона и започнете да наливате по малко от него при ориза. Когато се изпари течността, тогава добавяйте още. По този начин сварете ориза, необходими са около 20 минути.
Сложете чери доматите в тава (както са на клонката), напръскайте ги със зехтин, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и изпечете във фурната за 5-6 минути (трябва да омекнат малко). Извадете ги в чиния и съхранете топли.
Към ориза прибавете маскарпонето и шепа ситно нарязан босилек. Разпределете в чинии и поднесете с печените домати.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE КАБЕРНЕ КАФЕ ЕСПРЕСО 6% 250 мл
ПОДАРЪЧНА КУТИЯ ЗА ОТВАРЯНЕ НА ВИНО BERLINGERHAUS BH2000
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
Коментари към Ризото с бекон, босилек и печени домати