Ризото с тиквички, пилешко, бекон и гъби
Необходими продукти:
- 500 грама нарязано пилешко от бутчета
- 2 чаени чаши ориз
- 1 тиквичка
- 1 глава лук
- 100-150 грама сушени домати
- 8-10 печурки
- 4 ивици бекон
- 2 скилидки чесън
- 20 милилитра олио
- 2 чаени чаши бяло вино
- 5-6 чаени чаши пилешки бульон
- 1 чаена чаша кисело мляко
- настърган пармезан на вкус (за поръсване преди сервиране)
- подправки на вкус (смлян черен пипер, сушена мащерка)
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнината в тиган и изпържете в нея наситнените лук и едната скилидка чесън. Когато омекнат, при тях изсипете ориза и пържете заедно продуктите, докато зрънцата станат прозрачни.
Тогава налейте чаша от бульона и гответе ориза, докато поеме всичката течност. След това добавете още малко бульон, виното и продължете да задушавате зрънцата, като постепенно наливате по малко бульон, докато те станат напълно готови.
През това време в друг съд изпържете пилешките парченца заедно с нарязания бекон и втората скилидка чесън.
Когато оризът е готов, към него прибавете нарязаните тиквичка и печурки, подправете и оставете сместа да се задушава.
Когато гъбите и парчетата тиквичка омекнат, веднага изключете котлона и в тигана с ориза изсипете изпържените пилешко и бекон, както и накълцаните сушени домати.
Сложете киселото мляко, разбъркайте (консистенцията на ориза трябва да бъде кремообразна). Ако е необходимо, подсолете допълнително.
Готовото ризото разпределете в чинии, поръсете с настърган пармезан и сервирайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ah-vkusno.su
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Задушено прясно зеле с бекон, зеленчуци и гъби
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
Коментари към Ризото с тиквички, пилешко, бекон и гъби