Ризото с киноа и печурки
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 супени лъжички кокосово масло
- 1/4 кафена лъжичка шафран
- 300 грама пресни печурки
- 3 скилидки чесън
- 1 и 1/2 чаена чаша киноа
- 1 чаена чаша вода
- 4 чаени чаши зеленчуков бульон
- 1/2 чаена чаша нарязан пресен магданоз
- 100 милилитра бяло вино
- 1-2 супени лъжици смлени ядки по избор
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото в тенджера и сотирайте нарязания лук. Прибавете гъбите, чесъна, киноата и разбъркайте. Налейте водата, прибавете шафрана и овкусете със сол, черен пипер на вкус.
Гответе на слаб огън и след като течността се редуцира прибавете бульона и бялото вино. Оставете ризотото да къкри до готовност на киноата.
Разсипете порции, поръсете с нарязан пресен магданоз и смлени ядки по избор. Поднесете ризотото топло и хапнете с удоволствие.
Добър апетит!
Източник: www.onegreenplanet.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
КИНОА 250 г ЗЕМЕЛА
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 LONG БАЛСАМ ЗА ДЪЛГА КОСА С АЛОЕ ВЕРА 500 мл
АЛКЕМИЛА K - HAIR ШАМПОАН ЗА КЪДРАВА КОСА ЛЕНЕНО СЕМЕ 250 мл
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 LONG ШАМПОАН ЗА ДЪЛГА КОСА С АЛОЕ ВЕРА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Безглутенова диета
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Гарнитура от киноа
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Киноа
- Миланско ризото с шафран
- Сладки гъбки
Коментари към Ризото с киноа и печурки