Миланско ризото с шафран
Необходими продукти:
180 грама кръглозърнест ориз
600 мл зеленчуков бульон
30 грама масло
20 грама сирене Пармезан
0,5 ч. л. смлян шафран
1 глава лук
щипка сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Разтопете половината от маслото на слаб огън. Нарежете лука ситно и го запържете в маслото. Прибавете ориза и пържете около 5 минути (докато стане прозрачен). След това сложете малко от бульона (колкото да се покрие ориза) и оставете да се задушава на бавен огън, разбърквайки периодично. Когато оризът е почти готов, добавете шафрана (предварително разтворен в малко гореща вода). Когато оризът е напълно готов, добавете останалото количество масло и настъргания Пармезан. Посолете, подправете с пипер на вкус и оставете ястието за 5 минути в затворен съд, за да поеме вкуса на подправките. Сервира се горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИБИДО ТЕРАПИ ЗА ЖЕНИ капсули * 30
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР МИЦЕЛАРНА ВОДА ЗА СУХА / ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 400 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ 1001 NIGHTS филтър * 32
НовХИМАЛАЯ АБАНА таблетки * 30
АРГАНИА ДУШ ГЕЛ С ШАФРАН 250 мл
ХРИСТИНА КРЕМ ЗА РЪЦЕ И КРАКА ШАФРАН 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Как да измием ориза и да го направим по-вкусен
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Седемдневна оризова диета
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Ориз
Коментари към Миланско ризото с шафран