Миланско ризото с шафран

Необходими продукти:
180 грама кръглозърнест ориз
600 мл зеленчуков бульон
30 грама масло
20 грама сирене Пармезан
0,5 ч. л. смлян шафран
1 глава лук
щипка сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Разтопете половината от маслото на слаб огън. Нарежете лука ситно и го запържете в маслото. Прибавете ориза и пържете около 5 минути (докато стане прозрачен). След това сложете малко от бульона (колкото да се покрие ориза) и оставете да се задушава на бавен огън, разбърквайки периодично. Когато оризът е почти готов, добавете шафрана (предварително разтворен в малко гореща вода). Когато оризът е напълно готов, добавете останалото количество масло и настъргания Пармезан. Посолете, подправете с пипер на вкус и оставете ястието за 5 минути в затворен съд, за да поеме вкуса на подправките. Сервира се горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПАЛМЪРС ТЪМИ БЪТЪР КРЕМ ЗА ТЯЛО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ПРОТИВ СТРИИ 125 гр.
МАКСИСТИМ М капсули * 15 НАТУРФАРМА
ЛОВАРЕ ЧАЙ PASSION FRUIT филтър * 24
НовМАТИСЪН ШАФРАН ОРГАНИК капсули 30 мг * 60
НЕЗАМЕНИМ КОМПЛЕКС ЗА ЖЕНИ капсули * 60 VIRIDIAN
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР МИЦЕЛАРНА ВОДА ЗА СУХА / ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Ориз с телешка кайма и зеленчуци на тиган
- Бърз чипс от пармезан
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
Коментари към Миланско ризото с шафран