Миланско ризото с шафран
Необходими продукти:
180 грама кръглозърнест ориз
600 мл зеленчуков бульон
30 грама масло
20 грама сирене Пармезан
0,5 ч. л. смлян шафран
1 глава лук
щипка сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Разтопете половината от маслото на слаб огън. Нарежете лука ситно и го запържете в маслото. Прибавете ориза и пържете около 5 минути (докато стане прозрачен). След това сложете малко от бульона (колкото да се покрие ориза) и оставете да се задушава на бавен огън, разбърквайки периодично. Когато оризът е почти готов, добавете шафрана (предварително разтворен в малко гореща вода). Когато оризът е напълно готов, добавете останалото количество масло и настъргания Пармезан. Посолете, подправете с пипер на вкус и оставете ястието за 5 минути в затворен съд, за да поеме вкуса на подправките. Сервира се горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРГАНИА ЕМУЛСИЯ ЗА ТЯЛО С ШАФРАН 250 мл
ТЕН ДИЗАЙЪР БРОНЗАНТ HOT DESIRE 250 мл
САЛКУРА БИОСКИН ДЕРМАСПРЕЙ ИНТЕНЗИВ 100 мл
ДАМАСКЕНА НАТУРАЛНА ВОДА ЗА УСТА спрей 30 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 200 мл
НУКС НУКСУРИАНС УЛТРА КРЕМ - ФЛУИД ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР И УСТНИ 15 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Шафран, Шафранов минзухар
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Безглутенова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Миланско ризото с шафран