Миланско ризото с шафран

Необходими продукти:
180 грама кръглозърнест ориз
600 мл зеленчуков бульон
30 грама масло
20 грама сирене Пармезан
0,5 ч. л. смлян шафран
1 глава лук
щипка сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Разтопете половината от маслото на слаб огън. Нарежете лука ситно и го запържете в маслото. Прибавете ориза и пържете около 5 минути (докато стане прозрачен). След това сложете малко от бульона (колкото да се покрие ориза) и оставете да се задушава на бавен огън, разбърквайки периодично. Когато оризът е почти готов, добавете шафрана (предварително разтворен в малко гореща вода). Когато оризът е напълно готов, добавете останалото количество масло и настъргания Пармезан. Посолете, подправете с пипер на вкус и оставете ястието за 5 минути в затворен съд, за да поеме вкуса на подправките. Сервира се горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕВРОЕЙД II МЛС 901 капсули * 180
Безплатна доставка за България!БИОКЕЪР НЕВРО КОМПЛЕКС капсули * 60
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER BOUQUET 6 ВИДА * 5
НУТРИКОСТ КЛА капсули * 120
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 300 мл
ВИТАМИНОВА ВОДА C+ ЛИМОН И ЛАЙМ БЕЗ ЗАХАР 600 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Ориз
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Как да защитим дома си от мравките с помощта на суров ориз?
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
Коментари към Миланско ризото с шафран