Ризото с морски дарове и пармезан

Необходими продукти:
500 грама замразен микс от морски дарове
500 грама ориз
50 грама масло
1,5 литра месен бульон
5 супени лъжици настърган пармезан
1 чаена чаша сухо бяло вино
1 морков
2 глави лук
100 грама грах
корен магданоз
смлян черен пипер на вкус
магданоз на вкус
растително олио
Начин на приготвяне:
Размразете морския микс и изсипете в съд с растителна мазнина. Поставете го на силен огън и нека продуктите се приготвят до полуготовност.
В отделен съд сгорещете половината от маслото и в него изпържете нарязаните на кръгчета морков, лук и корен магданоз. Добавете виното, вливайки го на тънка струя.
След това изсипете морските дарове, налейте малко вода и оставете да се задушават в продължение на около 15 минути на среден огън.
Ред е на ориза, останалото масло, граха и сложете малко от бульона. Разбърквайте, докато продуктите се приготвят, като периодично доливате бульон (когато оризът поеме количеството в съда, налейте още).
Накрая сложете нарязан пресен магданоз, настъргания пармезан и разбъркайте.
Изчакайте пет минути, преди да поднесете ястието.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Ризото с гъби и пармезан
- Ризото със сьомга, грах и фенел
- Ризото с миди, бяло вино и пармезан
- Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз
- Салата от морски дарове
- Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер
Коментари към Ризото с морски дарове и пармезан