Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Ризото с морски дарове и пармезан

Ризото с морски дарове и пармезан

от 11 юни 2015г.
Ризото с морски дарове и пармезан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

500 грама замразен микс от морски дарове
500 грама ориз
50 грама масло
1,5 литра месен бульон
5 супени лъжици настърган пармезан
1 чаена чаша сухо бяло вино
1 морков
2 глави лук
100 грама грах
корен магданоз
смлян черен пипер на вкус
магданоз на вкус
растително олио

Начин на приготвяне:

Размразете морския микс и изсипете в съд с растителна мазнина. Поставете го на силен огън и нека продуктите се приготвят до полуготовност.
В отделен съд сгорещете половината от маслото и в него изпържете нарязаните на кръгчета морков, лук и корен магданоз. Добавете виното, вливайки го на тънка струя.
След това изсипете морските дарове, налейте малко вода и оставете да се задушават в продължение на около 15 минути на среден огън.
Ред е на ориза, останалото масло, граха и сложете малко от бульона. Разбърквайте, докато продуктите се приготвят, като периодично доливате бульон (когато оризът поеме количеството в съда, налейте още).
Накрая сложете нарязан пресен магданоз, настъргания пармезан и разбъркайте.
Изчакайте пет минути, преди да поднесете ястието.
Добър апетит!

Още по темата:
  • Ориз с морски дарове в сметанов сос Ориз с морски дарове в сметанов сос
  • Салата от морски дарове Салата от морски дарове
  • Спагети с морски дарове в доматен сос Спагети с морски дарове в доматен сос
  • Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
5.0/5 1 оценка

Коментари към Ризото с морски дарове и пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Ризото с морски дарове и пармезан
    www.framar.bg 
    на 07 June 2025 в 17:42
    Коментирайте "Ризото с морски дарове и пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от риба и морски продукти
  • Ризото с миди, бяло вино и пармезан
  • Ризото с гъби
  • Доматено ризото с наденица
  • Алергията към морски дарове рядко се израства
  • Салата от морски дарове
  • Ориз с морски дарове в сметанов сос
  • Спагети с морски дарове в доматен сос
  • Ризото с джоджен и лек сос
  • Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
  • Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2082 дни, 1 час и 55 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2195 дни, 6 часа и 6 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 1 дни, 5 часа и 33 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 1 дни, 7 часа и 49 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 2 дни, 4 часа и 26 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 3 дни, 20 часа и 2 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival