Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън

Необходими продукти:
- 1 килограм морски охлюви (с черупките)
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- 3 - 4 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете охлювите в гевгир и ги измийте хубаво под течаща вода, като разклащате енергично. След това сложете в тенджера с вряща подсолена вода и нека се приготвят в продължение на 20 - 25 минути. Водата трябва да покрива напълно охлювите. Когато се сварят, с помощта на клечка за зъби извадете месестата част.
Изпържете чесъна в зехтина, добавете охлювите, овкусете с подправки.
Налейте виното и оставете ястието да се задушава 5 минути. Накрая добавете нарязания магданоз и изключете котлона.
Поднесете горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВИВ РОУЗ АКТИВЕН ПОДМЛАДЯВАЩ ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ И РОЗОВО МАСЛО 50 мл.
ГЕЛ СЪС СЕКРЕТ ОТ ОХЛЮВ 125 мл VOM PULLACH HOF
ЛЕКОВИТА ПЕРИФЕРИН ампули за пиене 25 мл * 20
ХРИСТИНА ДНЕВЕН КРЕМ С ОХЛЮВ И КАКАО 50 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ДНЕВЕН КРЕМ - КОНЦЕНТРАТ С ЕКСТРАКТ ОТ ГРАДИНСКИ ОХЛЮВ 50 мл
СНЕЙЛ ЕЛИКСИР разтвор 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Нетрадиционни и екзотични рецепти
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Охлюви по бабина рецепта
- Салата от зеленчуци и морски дарове
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер
Коментари към Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън