Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
Необходими продукти:
- 1 килограм морски охлюви (с черупките)
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- 3 - 4 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете охлювите в гевгир и ги измийте хубаво под течаща вода, като разклащате енергично. След това сложете в тенджера с вряща подсолена вода и нека се приготвят в продължение на 20 - 25 минути. Водата трябва да покрива напълно охлювите. Когато се сварят, с помощта на клечка за зъби извадете месестата част.
Изпържете чесъна в зехтина, добавете охлювите, овкусете с подправки.
Налейте виното и оставете ястието да се задушава 5 минути. Накрая добавете нарязания магданоз и изключете котлона.
Поднесете горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОЪРТ БИО РИЧ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 50 мл
БИЕЛЕНДА ПОДМЛАДЯВАЩА ТЕРАПИЯ ПОВДИГАЩА ОКОЛООЧНА МАСКА ПРОТИВ БРЪЧКИ 10 гр.
ФИОННА SNAIL EXTRACT ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл
СИНСИНИЪН ЕСЕНШЪЛ КЕЪР ДУШ ГЕЛ 250 мл
ХРИСТИНА КРЕМ ЗА РЪЦЕ И КРАКА ШОКОЛАД 250 мл
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Нетрадиционни и екзотични рецепти
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Охлюви по бабина рецепта
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Консервирани охлюви с масло, чесън, лук и магданоз
- Защитете растенията от охлювите с утайка от кафе
- Печени охлюви в ароматно масло с чесън
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер
Коментари към Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън