Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
Необходими продукти:
- 1 килограм морски охлюви (с черупките)
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- 3 - 4 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете охлювите в гевгир и ги измийте хубаво под течаща вода, като разклащате енергично. След това сложете в тенджера с вряща подсолена вода и нека се приготвят в продължение на 20 - 25 минути. Водата трябва да покрива напълно охлювите. Когато се сварят, с помощта на клечка за зъби извадете месестата част.
Изпържете чесъна в зехтина, добавете охлювите, овкусете с подправки.
Налейте виното и оставете ястието да се задушава 5 минути. Накрая добавете нарязания магданоз и изключете котлона.
Поднесете горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИТ ВИТ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА 100 % НАТУРАЛЕН 50 мл
ВИС ПЛАНТИС ПОДМЛАДЯВАЩ НОЩЕН КРЕМ СЪС СЕКРЕТ ОТ ОХЛЮВ 50 мл
ХЕРБАМЕДИКУС КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 50 мл
ХЕЛИКС ИЗИ МУВМЪНТ МАСАЖЕН КРЕМ 100 мл LE REEL
ВИКТОРИЯ БЮТИ КОМПЛЕКТ 3 ПРОДУКТА С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР И ГЪБА ЗА БАНЯ
ЛА ВИТА РЕГЕНЕРИРАЩ ДНЕВЕН И НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ И МАСЛО ОТ РОЗА ДАМАСЦЕНА 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Нетрадиционни и екзотични рецепти
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Консервирани охлюви с масло, чесън, лук и магданоз
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Бистра супа с морски дарове
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Раци на тиган с домати и чесън
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
Коментари към Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън