Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън

Необходими продукти:
- 1 килограм морски охлюви (с черупките)
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- 3 - 4 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете охлювите в гевгир и ги измийте хубаво под течаща вода, като разклащате енергично. След това сложете в тенджера с вряща подсолена вода и нека се приготвят в продължение на 20 - 25 минути. Водата трябва да покрива напълно охлювите. Когато се сварят, с помощта на клечка за зъби извадете месестата част.
Изпържете чесъна в зехтина, добавете охлювите, овкусете с подправки.
Налейте виното и оставете ястието да се задушава 5 минути. Накрая добавете нарязания магданоз и изключете котлона.
Поднесете горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВИВ РОУЗ АКТИВЕН ПОДМЛАДЯВАЩ ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ И РОЗОВО МАСЛО 50 мл.
ЛА ВИТА КРЕМ ЗА РЪЦЕ РОЗА 75 мл.
БИО СНЕЙЛ РЕГЕНЕРИРАЩ АНТИ - ЕЙДЖ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
ФИОННА SNAIL EXTRACT ОКОЛООЧЕН КРЕМ 15 мл
ГОЛДЪН СНЕЙЛ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ С Q10 30 мл
НовАСАМ КРОЙТЕРХОФ ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Нетрадиционни и екзотични рецепти
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Консервирани охлюви с масло, чесън, лук и магданоз
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Охлюви по бабина рецепта
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Салата от морски дарове
- Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер
- Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
Коментари към Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън