Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън

Необходими продукти:
- 1 килограм морски охлюви (с черупките)
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- 3 - 4 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете охлювите в гевгир и ги измийте хубаво под течаща вода, като разклащате енергично. След това сложете в тенджера с вряща подсолена вода и нека се приготвят в продължение на 20 - 25 минути. Водата трябва да покрива напълно охлювите. Когато се сварят, с помощта на клечка за зъби извадете месестата част.
Изпържете чесъна в зехтина, добавете охлювите, овкусете с подправки.
Налейте виното и оставете ястието да се задушава 5 минути. Накрая добавете нарязания магданоз и изключете котлона.
Поднесете горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВИВ РОУЗ АКТИВЕН ПОДМЛАДЯВАЩ ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ И РОЗОВО МАСЛО 50 мл.
ОРФИКА PURE СЕРУМ ЗА ПОД ОЧИ 15 мл.
Безплатна доставка за България!ГОЛДЪН СНЕЙЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ СЪЛЗИ ОТ ОХЛЮВ с помпа 30 мл
СИНСИНИЪН НАЙТ КЕЪР ПРЕМИУМ ДЕТОКС НОЩЕН КРЕМ 50 мл
РЕВИВ АРОМА РЕГЕНЕРИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ И ДЕЛИКАТЕН ФРЕНСКИ АРОМАТ 15 мл
ХЕЛИКС ФЛЕКСИ разтвор 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Нетрадиционни и екзотични рецепти
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Охлюви по бабина рецепта
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Консервирани охлюви с масло, чесън, лук и магданоз
- Печени охлюви в ароматно масло с чесън
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Охлюви
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
Коментари към Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън