Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън

Необходими продукти:
- 1 килограм морски охлюви (с черупките)
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- 3 - 4 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете охлювите в гевгир и ги измийте хубаво под течаща вода, като разклащате енергично. След това сложете в тенджера с вряща подсолена вода и нека се приготвят в продължение на 20 - 25 минути. Водата трябва да покрива напълно охлювите. Когато се сварят, с помощта на клечка за зъби извадете месестата част.
Изпържете чесъна в зехтина, добавете охлювите, овкусете с подправки.
Налейте виното и оставете ястието да се задушава 5 минути. Накрая добавете нарязания магданоз и изключете котлона.
Поднесете горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВИВ РОУЗ АКТИВЕН ПОДМЛАДЯВАЩ ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ И РОЗОВО МАСЛО 50 мл.
ХЕЛИКСИР течна добавка за стави 200 мл
ЧАМОС ПОДХРАНВАЩА МАСКА ПРОТИВ БРЪЧКИ И ОТПУСНАТА КОЖА С КОНСКО МАСЛО 25 мл
НАТУРА ТЕРАПИ СНЕЙЛ КОМПЛЕКС капсули * 30
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
ХЕЛИКС ФЛЕКСИ разтвор 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Нетрадиционни и екзотични рецепти
- Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
- Салата от морски дарове
- Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер
- Сос от раци с бяло вино и коняк
- Чудо на природата: морските голи охлюви се обезглавяват сами и от главата им израства ново тяло
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Раци на тиган с домати и чесън
- Охлюви в пикантен бульон
- Консумацията на морски дарове през бременността увеличава капацитета на вниманието на децата
- Алтернатива на шевовете – хирургично лепило от слуз на голи охлюви
Коментари към Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън