Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио

Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио

Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио - изображение

Комбинацията от морски дарове и червено месо не е много разпространена в България, но това съчетание на вкусове е много популярно в испанската кухня.

Месото обикновено е телешко, а морските дарове са разнообразни - раци, омари, скариди, миди.

Представяме ви бърз и лесен начин да си приготвите домашен сърф ен търф само за 30 минути.

Необходими продукти:

  • 250 грама телешко контрафиле - нарязано на малки парченца
  • 250 грама почистени скариди
  • 2 кочана царевица - разделени на 4 парчета
  • 1 чаена чаша чери домати
  • 1 малка глава червен лук - нарязана на полумесеци
  • 1 лайм, разрязан на 4 резена
  • 2 скилидки чесън - нарязани на тънки филийки
  • по 1 чаена лъжица подправка "Old bay" и свежа мащерка
  • 1 чаена лъжица кимион
  • Черен пипер
  • маграноз за гарниране
  • още лайм за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте скара (грил).

Разрежете 4 парчета фолио, с дължина около 24 сантиметра всяко.

Разделете всички продукти между 4-те фолиа и подправете. Загънете фолиото върху продуктите така, че да сте сигурни, че не влиза въздух от никъде.

Сложете да се пекат на грила за 8-10 минути от всяка страна. При сервиране поръсете с малко магданоз и сложете допълнителни резени лайм.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...