Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио

Комбинацията от морски дарове и червено месо не е много разпространена в България, но това съчетание на вкусове е много популярно в испанската кухня.
Месото обикновено е телешко, а морските дарове са разнообразни - раци, омари, скариди, миди.
Представяме ви бърз и лесен начин да си приготвите домашен сърф ен търф само за 30 минути.
Необходими продукти:
- 250 грама телешко контрафиле - нарязано на малки парченца
- 250 грама почистени скариди
- 2 кочана царевица - разделени на 4 парчета
- 1 чаена чаша чери домати
- 1 малка глава червен лук - нарязана на полумесеци
- 1 лайм, разрязан на 4 резена
- 2 скилидки чесън - нарязани на тънки филийки
- по 1 чаена лъжица подправка "Old bay" и свежа мащерка
- 1 чаена лъжица кимион
- Черен пипер
- маграноз за гарниране
- още лайм за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте скара (грил).
Разрежете 4 парчета фолио, с дължина около 24 сантиметра всяко.
Разделете всички продукти между 4-те фолиа и подправете. Загънете фолиото върху продуктите така, че да сте сигурни, че не влиза въздух от никъде.
Сложете да се пекат на грила за 8-10 минути от всяка страна. При сервиране поръсете с малко магданоз и сложете допълнителни резени лайм.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Скариди с лимон и чесън на грил-тиган
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
- Хрупкави панирани скариди
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
Коментари към Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио