Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Ризото с миди, бяло вино и пармезан

Ризото с миди, бяло вино и пармезан

от 04 дек 2017г.
Ризото с миди, бяло вино и пармезан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша ориз арборио
  • 200-250 грама замразени миди
  • 1/2-1 глава лук
  • скилидка чесън
  • 2,5-3 чаени чаши бульон (зеленчуков, пилешки, рибен)
  • 50 милилитра сухо бяло вино
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 30-50 грама пармезан
  • 1/2 чаена лъжица сухи билки
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Замразените миди изплакнете със студена вода и оставете да се размразяват на стайна температура.

Пригответе бульона (може да използвайте пилешки, рибен или зеленчуков).

Сгорещете зехтина в дълбока купа с чесъна в него. Така мазнината ще се ароматизира.

След това извадете скилидката и изсипете в същия съд ситно нарязания лук и нека се задушава на среден огън до зачервяване.

Добавете ориза (не го измивайте преди това) и приготвяйте, докато се напои със зехтин и придобие перлен вид (това ще отнеме няколко минути).

Тогава налейте бялото вино. Когато зрънцата го поемат, започнете да добавяте постепенно бульона (или вода). Когато оризът поеме едната порция от течността, налейте следващата. Не е необходимо да затваряте съда с капак, огънят трябва да бъде слаб и течността да къкри слабо.

Накрая добавете мидите, сместа от сухи подправки или други по ваш вкус.

Ако използвате сурови миди, сложете ги при ориза заедно с последната порция бульон. В случай че са предварително сварени, комбинирайте ги с вече готовия ориз.

Прибавете настъргания пармезан, като оставите част от него за поръсване на ястието преди поднасяне.

Подправете със сол и черен пипер.

Ризотото с миди е готово.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:
  • Ризото с гъби и пармезан Ризото с гъби и пармезан
  • Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз
  • Ризото с печени зеленчуци, чесън и бяло вино Ризото с печени зеленчуци, чесън и бяло вино
  • Доматено ризото с наденица Доматено ризото с наденица
5.0/5 1 оценка

Коментари към Ризото с миди, бяло вино и пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Ризото с миди, бяло вино и пармезан
    www.framar.bg 
    на 30 October 2025 в 19:32
    Коментирайте "Ризото с миди, бяло вино и пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от риба и морски продукти
  • Ризото с морски дарове и пармезан
  • Ризото с гъби и пармезан
  • Ризото с печени зеленчуци, чесън и бяло вино
  • Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз
  • Ризото с гъби
  • Доматено ризото с наденица
  • Ризото с грах, аспержи и пармезан
  • Ризото с кюфтенца, домати и спанак
  • Ризото с пилешко, царевица, бяло вино и кашкавал
  • Ризото с тиквички, пилешко, бекон и гъби
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Как да различим вирусна от бактериална инфекция?Как да различим вирусна от бактериална инфекция?

Как да различим вирусна от бактериална инфекция?

от 30 окт 2025г.Прочети повече
Разработват ваксина срещу всички щамове на вируса, причиняващ птичи грипРазработват ваксина срещу всички щамове на вируса, причиняващ птичи грип

Разработват ваксина срещу всички щамове на вируса, причиняващ птичи грип

от 30 окт 2025г.Прочети повече
Експериментално лекарство помага при диабет и сърдечни нарушенияЕкспериментално лекарство помага при диабет и сърдечни нарушения

Експериментално лекарство помага при диабет и сърдечни нарушения

от 30 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 9 дни, 4 часа и 41 мин.

Клиниката по дерматология на ВМА - безплатни консултации ноември 25 - атопичен дерматит

преди 9 дни, 11 часа и 30 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще празнувате ли Хелоуин тази година?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПРОБИОТИК МАКСИМУС капсули * 10 DOCTOR NATURE

АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY

ВИТАМИН D3 капсули * 90 DOCTOR NATURE

ХЕРБАЛЛАБ УРОДОР сироп 125 мл

ОСТЕОСИЛИТ таблетки 1110 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЛОПЕРИДОЛ таблетки 1.5 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 окт 2025г. в 16:06:09

ИЗОПРИНОЗИН прах за перорален разтвор 1000 мг * 24

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 окт 2025г. в 16:05:28

СТРЕЗАМ капсули 50 мг * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 окт 2025г. в 16:01:44

ХАЛОПЕРИДОЛ таблетки 1.5 мг * 50

Коментар на: Георги от 30 окт 2025г. в 15:58:46

ИЗОПРИНОЗИН прах за перорален разтвор 1000 мг * 24

Коментар на: Иванова от 30 окт 2025г. в 15:41:41
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival