Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Ризото с миди, бяло вино и пармезан

Ризото с миди, бяло вино и пармезан

от 04 дек 2017г.
Ризото с миди, бяло вино и пармезан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша ориз арборио
  • 200-250 грама замразени миди
  • 1/2-1 глава лук
  • скилидка чесън
  • 2,5-3 чаени чаши бульон (зеленчуков, пилешки, рибен)
  • 50 милилитра сухо бяло вино
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 30-50 грама пармезан
  • 1/2 чаена лъжица сухи билки
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Замразените миди изплакнете със студена вода и оставете да се размразяват на стайна температура.

Пригответе бульона (може да използвайте пилешки, рибен или зеленчуков).

Сгорещете зехтина в дълбока купа с чесъна в него. Така мазнината ще се ароматизира.

След това извадете скилидката и изсипете в същия съд ситно нарязания лук и нека се задушава на среден огън до зачервяване.

Добавете ориза (не го измивайте преди това) и приготвяйте, докато се напои със зехтин и придобие перлен вид (това ще отнеме няколко минути).

Тогава налейте бялото вино. Когато зрънцата го поемат, започнете да добавяте постепенно бульона (или вода). Когато оризът поеме едната порция от течността, налейте следващата. Не е необходимо да затваряте съда с капак, огънят трябва да бъде слаб и течността да къкри слабо.

Накрая добавете мидите, сместа от сухи подправки или други по ваш вкус.

Ако използвате сурови миди, сложете ги при ориза заедно с последната порция бульон. В случай че са предварително сварени, комбинирайте ги с вече готовия ориз.

Прибавете настъргания пармезан, като оставите част от него за поръсване на ястието преди поднасяне.

Подправете със сол и черен пипер.

Ризотото с миди е готово.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:
  • Доматено ризото с наденица Доматено ризото с наденица
  • Ризото с гъби Ризото с гъби
  • Ризото с джоджен и лек сос Ризото с джоджен и лек сос
  • Миланско ризото с шафран Миланско ризото с шафран
5.0/5 1 оценка

Коментари към Ризото с миди, бяло вино и пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Ризото с миди, бяло вино и пармезан
    www.framar.bg 
    на 07 June 2025 в 19:43
    Коментирайте "Ризото с миди, бяло вино и пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от риба и морски продукти
  • Ризото с гъби
  • Доматено ризото с наденица
  • Ризото с джоджен и лек сос
  • Ризото с морски дарове и пармезан
  • Зелено ризото с песто и грах
  • Базово ризото с пармезан
  • Ризото с грах, аспержи и пармезан
  • Ризото с киноа и печурки
  • Ризото с кюфтенца, домати и спанак
  • Миланско ризото с шафран
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Ризото... а вие как го правите?

преди 3904 дни, 10 часа и 22 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 1 дни, 7 часа и 34 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 1 дни, 9 часа и 50 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 2 дни, 6 часа и 27 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 3 дни, 22 часа и 3 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival