Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Ризото с грах, аспержи и пармезан

Ризото с грах, аспержи и пармезан

от 04 дек 2019г.
Редактор: Ваня Боянова
Ризото с грах, аспержи и пармезан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 70 грама краве масло
  • 1 глава лук, наситнена
  • 2 скилидки чесън, намачкани
  • 1 стрък целина, наситнен
  • 150 грама аспержи, нарязани на парчета
  • 300 грама ориз (бисерен или друг)
  • 200 милилитра бяло вино
  • 700 милилитра зеленчуков бульон
  • 150 грама пресен грах
  • 2 супени лъжици крем фрайче
  • 120 грама пармезан, настърган
  • 1/2 лимон
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте 50 грама от кравето масло и запържете в него лука и чесъна, докато омекнат. Добавете целината и половината аспержи, гответе 2 минути. Изсипете ориза и запържете, като разбърквате често, докато стане полупрозрачен. Време е да добавите виното. Гответе, без да спирате да бъркате, докато се изпари течността.

Изсипете 500 милилитра от бульона, като разбърквате често, докато се абсорбира напълно. Добавете останалите 200 милилитра бульон, аспержите и граха. Кипнете и гответе, докато оризът поеме всичката течност.

Свалете ризотото от котлона и смесете с крема фрайче, 80 грама пармезан, кората и сока на 1/2 лимон и останалото краве масло. Подправете ястието на вкус и сервирайте, като поръсите с настърган пармезан и зехтин.

Приятен апетит!

Източник:

foodnetwork.co.uk

Още по темата:
  • Ризото с джоджен и лек сос Ризото с джоджен и лек сос
  • Ризото с ябълки и кашкавал Ризото с ябълки и кашкавал
  • Базово ризото с пармезан Базово ризото с пармезан
  • Ризото с тиква и индийско орехче Ризото с тиква и индийско орехче
5.0/5 1 оценка

Коментари към Ризото с грах, аспержи и пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Ризото с грах, аспержи и пармезан
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 06:13
    Коментирайте "Ризото с грах, аспержи и пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз
  • Зелено ризото с песто и грах
  • Базово ризото с пармезан
  • Ризото с киноа и печурки
  • Ризото с кюфтенца, домати и спанак
  • Миланско ризото с шафран
  • Ризото с говеждо и червено вино
  • Ризото от тиква
  • Ориз с карфиол и лешници на фурна
  • Зелено ризото с домати, яйца и бадеми
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2107 дни, 14 часа и 26 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2220 дни, 18 часа и 37 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 5 дни, 14 часа и 24 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 7 часа и 5 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 19 дни, 13 часа и 57 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 19 дни, 20 часа и 58 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИШИ СОЛЕЙ АВТОБРОНЗИРАЩО МЛЯКО ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 100 мл

ЛА РОШ ТОЛЕРИАН СЕНЗИТИВ ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл

ЛИПОКАНТЕ таблетки 1 мг * 30

ИМУРАН таблетки 50 мг * 100

ЛИПОКАНТЕ таблетки 2 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 21:34:27

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: В12 от 02 юли 2025г. в 20:39:41

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 20:27:07

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: DOBROMIR SIMOV от 02 юли 2025г. в 19:34:48

АМОКСИКЛАВ филмирани таблетки 875 мг / 125 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 17:28:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival