Ризото с грах, аспержи и пармезан
Необходими продукти:
- 70 грама краве масло
- 1 глава лук, наситнена
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 1 стрък целина, наситнен
- 150 грама аспержи, нарязани на парчета
- 300 грама ориз (бисерен или друг)
- 200 милилитра бяло вино
- 700 милилитра зеленчуков бульон
- 150 грама пресен грах
- 2 супени лъжици крем фрайче
- 120 грама пармезан, настърган
- 1/2 лимон
- сол и черен пипер на вкус
- зехтин за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте 50 грама от кравето масло и запържете в него лука и чесъна, докато омекнат. Добавете целината и половината аспержи, гответе 2 минути. Изсипете ориза и запържете, като разбърквате често, докато стане полупрозрачен. Време е да добавите виното. Гответе, без да спирате да бъркате, докато се изпари течността.
Изсипете 500 милилитра от бульона, като разбърквате често, докато се абсорбира напълно. Добавете останалите 200 милилитра бульон, аспержите и граха. Кипнете и гответе, докато оризът поеме всичката течност.
Свалете ризотото от котлона и смесете с крема фрайче, 80 грама пармезан, кората и сока на 1/2 лимон и останалото краве масло. Подправете ястието на вкус и сервирайте, като поръсите с настърган пармезан и зехтин.
Приятен апетит!
foodnetwork.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Миланско ризото с шафран
- Ризото с пилешко, царевица, бяло вино и кашкавал
- Ризото с кюфтенца, домати и спанак
- Ризото с миди, бяло вино и пармезан
- Ризото с киноа и печурки
- Ориз с карфиол и лешници на фурна
- Ризото с тиква и индийско орехче
- Ризото със запечени домати и босилек
- Ризото с джоджен и лек сос
Коментари към Ризото с грах, аспержи и пармезан