Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Ризото с гъби, спанак и пармезан

Ризото с гъби, спанак и пармезан

от 13 юни 2016г.
Ризото с гъби, спанак и пармезан - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 600 грама печурки, нарязани на филийки
  • 3 супени лъжици масло
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
  • 3 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 1/2 чаени чаши дългозърнест ориз
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 3/4 чаена чаша настърган пармезан
  • 250 грама замразен спанак, размразен и отцеден

За поръсване:

  • настърган пармезан
  • пресен магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  • Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие на силен огън.
  • Задушете гъбите за около 3 минути, докато омекнат и ги прехвърлете в друг съд.
  • Намалете силата на котлона и разтопете маслото.
  • Задушете чесъна и лука в продължение на 3 минути и добавете брашното.
  • Разбъркайте и след близо 1 минута прибавете прясното мляко и бульона. Отново разбъркайте.
  • Увеличете температурата до средно висока и добавете ориза, солта и черния пипер.
  • След като заври, оставете ризотото да къкри 8-10 минути или до готовност на ориза, според вкуса. Ако е необходимо, добавете малко вода.
  • Отдръпнете тигана от котлона, прибавете спанака, пармезана и гъбите и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
  • Поднесете ризотото горещо, поръсено с настърган пармезан и пресен магданоз.

Приятен апетит!

Снимки: recipetineats.com

Още по темата:
  • Ризото с гъби Ризото с гъби
  • Ризото с миди, бяло вино и пармезан Ризото с миди, бяло вино и пармезан
  • Ризото с морски дарове и пармезан Ризото с морски дарове и пармезан
  • Ризото с лук, бекон и грах Ризото с лук, бекон и грах
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв. / 10.23 €

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Ризото с гъби, спанак и пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Ризото с гъби, спанак и пармезан
    www.framar.bg 
    на 19 August 2025 в 12:53
    Коментирайте "Ризото с гъби, спанак и пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Ризото с миди, бяло вино и пармезан
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Свинско с гъби в сметана
  • Гъби с чушки и лук, задушени във вино
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Гъбите помагат при деменция
  • Гъбена каша с лук и заквасена сметана
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
КардиоверзиоКардиоверзио

Кардиоверзио

от 19 авг 2025г.Прочети повече
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 23 часа и 35 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 39 дни, 2 часа и 58 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Двуспорова печурка Двуспорова печурка

Двуспорова печурка

от 08 юни 2022г. Прочети повече
Открийте 5 ползи от консумацията на гъби Открийте 5 ползи от консумацията на гъби

Открийте 5 ползи от консумацията на гъби

от 08 авг 2019г. Прочети повече
Гъбите като средство за отслабване Гъбите като средство за отслабване

Гъбите като средство за отслабване

от 06 авг 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛОНГ ЛАЙФ КРЕМ ДЯВОЛСКИ НОКЪТ 250 мл

ЛОНГ ЛАЙФ КРЕМ АРНИКА 250 мл

ШЪРЛИ МЕЙ ДЕЛУКС BLUE DELUXE ТОАЛЕТНА ВОДА ЗА МЪЖЕ 100 мл

ШЪРЛИ МЕЙ ДЕЛУКС BELLE VIE ТОАЛЕТНА ВОДА ЗА ЖЕНИ 100 мл

БИО - Д ТЕЧЕН САПУН ЗА РЪЦЕ С АЛОЕ И ЛАЙМ 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 авг 2025г. в 10:54:47

МИПРОФЕН таблетки 100 мг * 15 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 авг 2025г. в 10:54:06

БИЗОЛЕН таблетки 5 мг * 30 ЕКОФАРМ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 авг 2025г. в 10:51:43

ПРЕГАБАЛИН капсули 75 мг * 56

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 авг 2025г. в 10:51:10

КЕТОТИФЕН таблетки 1 мг * 30 СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 авг 2025г. в 10:47:46
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival