Ризото с гъби, спанак и пармезан
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 600 грама печурки, нарязани на филийки
- 3 супени лъжици масло
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 3 супени лъжици брашно
- 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
- 3 чаени чаши пилешки бульон
- 1 1/2 чаени чаши дългозърнест ориз
- 1/2 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер
- 3/4 чаена чаша настърган пармезан
- 250 грама замразен спанак, размразен и отцеден
За поръсване:
- настърган пармезан
- пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие на силен огън.
- Задушете гъбите за около 3 минути, докато омекнат и ги прехвърлете в друг съд.
- Намалете силата на котлона и разтопете маслото.
- Задушете чесъна и лука в продължение на 3 минути и добавете брашното.
- Разбъркайте и след близо 1 минута прибавете прясното мляко и бульона. Отново разбъркайте.
- Увеличете температурата до средно висока и добавете ориза, солта и черния пипер.
- След като заври, оставете ризотото да къкри 8-10 минути или до готовност на ориза, според вкуса. Ако е необходимо, добавете малко вода.
- Отдръпнете тигана от котлона, прибавете спанака, пармезана и гъбите и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
- Поднесете ризотото горещо, поръсено с настърган пармезан и пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
Коментари към Ризото с гъби, спанак и пармезан