Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Ризото със запечени домати и босилек

Ризото със запечени домати и босилек

Ризото със запечени домати и босилек - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязан
  • 500 грама дребни домати, нарязани на четвъртинки
  • 300 грама ориз арборио
  • 100 милилитра бяло вино
  • 1 кубче зеленчуков бульон, приготвено в 1,5 литра гореща вода
  • 75 грама твърдо сирене по избор
  • 30 грама свеж босилек, нарязани на ситно (запазете няколко листа цели за сервиране)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.

В голям тиган изпържете лука в 1 супена лъжица зехтин, докато омекне (около 5 минути).

Междувременно сложете разрязаните домати в тава и ги полейте с 1 лъжица зехтин, подправете със сол и черен пипер и запечете за 20 минути.

В тигана с лука сложете зехтина и го запържете за 1 минута, докато поеме мазнината. Излейте виното и минута по-късно започнете да добавяте бульона, като го изливате по 1 черпак, а след като се усвои от ориза, добавяте следващия. Добавянето на цялото количество бульон и приготвянето на ориза ще ви отнеме около 20-25 минути.

Добавете настъргано сиренето, накълцания босилек, печените домати и подправете.

Сервирайте с няколко листенца босилек.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно