Ризото с тиква и индийско орехче
Необходими продукти:
- 1 глава лук (нарязан на ситно)
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 чаени чаши ориз арборио
- 1 чаена чаша бяло вино
- 4 чаени чаши домашен зеленчуков бульон
- 1 чаена чаша пюре от тиква
- 1 чаена лъжица свеж джинджифил - настърган
- 1 чаена лъжица индийско орехче
- 1 супена лъжица свеж босилек - нарязан
- готварска сол и млян черен пипер според вкуса
- 1 супена лъжица масло или маргарин
Начин на приготвяне:
Задушете наситнения лук в зехтин, докато омекне. Добавете ориза и запържете, до прозрачност. Внимателно изсипете бялото вино.
След като се усвои виното, по половин чаена чаша добавяйте бульона, като след всяка часа изчаквате да се поеме течността.
След като добавите и последния бульон, сложете към ориза тиквеното пюре, свежия джинджифил, настъргано индийско орехче, босилек и маслото. Разбъркайте, за да се комбинират съставките и подправете.
Оставете за няколко 2 минути ястието на котлона, за да се съчетаят всички аромати, като разбърквате понякога.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Миланско ризото с шафран
- Ризото с пилешко, царевица, бяло вино и кашкавал
- Ризото с кюфтенца, домати и спанак
- Ризото с миди, бяло вино и пармезан
- Ориз с карфиол и лешници на фурна
- Ризото със запечени домати и босилек
- Ризото с джоджен и лек сос
- Гъбено ризото с чесън и пармезан
- Ризото с тиквички и бяло вино
Коментари към Ризото с тиква и индийско орехче