Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Ризото с тиква и индийско орехче

Ризото с тиква и индийско орехче

Ризото с тиква и индийско орехче - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава лук (нарязан на ситно)
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 чаени чаши ориз арборио
  • 1 чаена чаша бяло вино
  • 4 чаени чаши домашен зеленчуков бульон
  • 1 чаена чаша пюре от тиква
  • 1 чаена лъжица свеж джинджифил - настърган
  • 1 чаена лъжица индийско орехче
  • 1 супена лъжица свеж босилек - нарязан
  • готварска сол и млян черен пипер според вкуса
  • 1 супена лъжица масло или маргарин

Начин на приготвяне:

 

Задушете наситнения лук в зехтин, докато омекне. Добавете ориза и запържете, до прозрачност. Внимателно изсипете бялото вино.

След като се усвои виното, по половин чаена чаша добавяйте бульона, като след всяка часа изчаквате да се поеме течността.

След като добавите и последния бульон, сложете към ориза тиквеното пюре, свежия джинджифил, настъргано индийско орехче, босилек и маслото. Разбъркайте, за да се комбинират съставките и подправете.

Оставете за няколко 2 минути ястието на котлона, за да се съчетаят всички аромати, като разбърквате понякога.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно