Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Базово ризото с пармезан

Базово ризото с пармезан

от 09 апр 2019г.
Базово ризото с пармезан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица сол
  • 6 супени лъжици зехтин
  • 1/2 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 чаени чаши ориз за ризото или японски ориз за суши
  • 1 чаена чаша бяло вино
  • 5 супени лъжици масло, нарязано на парченца
  • 1 3/4 чаена чаша настърган пармезан
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете 1 супена лъжица сол и 10 чаени чаши вода в тенджера и оставете да заври леко течността.

Междувременно изпържете лука с щипка сол в зехтина, докато омекне. Добавете 1/2 чаена чаша вода и гответе, докато течността се изпари. По този начин ще запазите прозрачен цвят на лука и той ще се сготви, без да потъмнява. Опитайте лука, ако той не е сварен напълно, добавете още вода и продължете по този начин до готовност.

Сложете ориза и го разбъркайте добре, за да се омазни. Запържете го, докато стане прозрачен - за около 5 минути, като бъркате редовно. Добавете виното и щипка сол. Оставете да къкри, докато виното се изпари - около 2 минути - не забравяйте да разбърквате понякога.

Намалете топлината и добавете 3/4 чаена чаша от горещата подсолена вода, като разбърквате непрекъснато и изчакате течността да се поеме от ориза, след което следва да добавите още вода, на същия принцип, докато текстурата на ориза стане кремообразна, а зрънцата се сварят напълно (може да не се нуждаете от цялото количество вода, за да се свари ориза). Когато ризотото е готово, то трябва да е кремообразно и сварено, течността трябва да е повече от твърдата част.

Свалете от котлона и добавете маслото, за да се разтопи, след това прибавете и пармезана, като разбъркате, за да се стопи и то.

Ако има нужда добавете още малко от горещата подсолена вода, ако смятате, че оризът е поел още от течността.

Сервирайте ориза и подправете с черен пипер.

По желание, след това може да добавете различни печени зеленчуци.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: 

Още по темата:
  • Ризото с миди, бяло вино и пармезан Ризото с миди, бяло вино и пармезан
  • Ризото с морски дарове и пармезан Ризото с морски дарове и пармезан
  • Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз
  • Ризото с гъби и пармезан Ризото с гъби и пармезан
5.0/5 1 оценка

Коментари към Базово ризото с пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Базово ризото с пармезан
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 00:26
    Коментирайте "Базово ризото с пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Гарнитури
  • Гарнитури със зърнени храни и варива
  • Ризото с миди, бяло вино и пармезан
  • Ризото с морски дарове и пармезан
  • Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз
  • Ризото с гъби и пармезан
  • Ризото с лук, бекон и грах
  • Зелено ризото с песто и грах
  • Ризото с грах, аспержи и пармезан
  • Ризото с киноа и печурки
  • Ризото с кюфтенца, домати и спанак
  • Миланско ризото с шафран
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ДефибрилацияДефибрилация

Дефибрилация

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Инфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечениеИнфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечение

Инфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечение

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни ИталияНазначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

от 15 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 32 дни, 11 часа и 8 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 37 дни, 14 часа и 31 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОСТ - НЕПРОЛ М гел 50 г

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФУКОИДАН капсули * 60

МЕТАЛЕН КАПАН ЗА ПЛЪХОВЕ K - 3003

ОЛАНЗАКОН таблетки 10 мг * 28 ФАРМАКОНС

АБОФАРМА МАГНЕФОРС ЛИКУИД + В6 СТИК с вкус на кола * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 22:57:26

ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ

Коментар на: Петко Стоянов от 16 авг 2025г. в 21:18:41

ПРИМЛАЙФ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА капсули 500 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:21:00

Възпаление на кръвоносните съдове

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:19:52

СИОФОР таблетки 1000 мг * 30 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:16:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival