Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Базово ризото с пармезан

Базово ризото с пармезан

от 09 апр 2019г.
Базово ризото с пармезан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица сол
  • 6 супени лъжици зехтин
  • 1/2 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 чаени чаши ориз за ризото или японски ориз за суши
  • 1 чаена чаша бяло вино
  • 5 супени лъжици масло, нарязано на парченца
  • 1 3/4 чаена чаша настърган пармезан
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете 1 супена лъжица сол и 10 чаени чаши вода в тенджера и оставете да заври леко течността.

Междувременно изпържете лука с щипка сол в зехтина, докато омекне. Добавете 1/2 чаена чаша вода и гответе, докато течността се изпари. По този начин ще запазите прозрачен цвят на лука и той ще се сготви, без да потъмнява. Опитайте лука, ако той не е сварен напълно, добавете още вода и продължете по този начин до готовност.

Сложете ориза и го разбъркайте добре, за да се омазни. Запържете го, докато стане прозрачен - за около 5 минути, като бъркате редовно. Добавете виното и щипка сол. Оставете да къкри, докато виното се изпари - около 2 минути - не забравяйте да разбърквате понякога.

Намалете топлината и добавете 3/4 чаена чаша от горещата подсолена вода, като разбърквате непрекъснато и изчакате течността да се поеме от ориза, след което следва да добавите още вода, на същия принцип, докато текстурата на ориза стане кремообразна, а зрънцата се сварят напълно (може да не се нуждаете от цялото количество вода, за да се свари ориза). Когато ризотото е готово, то трябва да е кремообразно и сварено, течността трябва да е повече от твърдата част.

Свалете от котлона и добавете маслото, за да се разтопи, след това прибавете и пармезана, като разбъркате, за да се стопи и то.

Ако има нужда добавете още малко от горещата подсолена вода, ако смятате, че оризът е поел още от течността.

Сервирайте ориза и подправете с черен пипер.

По желание, след това може да добавете различни печени зеленчуци.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: 

Още по темата:
  • Ризото с тиквички, пилешко, бекон и гъби Ризото с тиквички, пилешко, бекон и гъби
  • Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз
  • Ризото с гъби и пармезан Ризото с гъби и пармезан
  • Ризото с киноа и печурки Ризото с киноа и печурки
5.0/5 1 оценка

Коментари към Базово ризото с пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Базово ризото с пармезан
    www.framar.bg 
    на 17 November 2025 в 04:29
    Коментирайте "Базово ризото с пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Гарнитури
  • Гарнитури със зърнени храни и варива
  • Ризото със сьомга, грах и фенел
  • Ризото с киноа и печурки
  • Ризото с гъби и пармезан
  • Ризото с тиквички, пилешко, бекон и гъби
  • Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз
  • Ризото с кюфтенца, домати и спанак
  • Миланско ризото с шафран
  • Ризото с морски дарове и пармезан
  • Зелено ризото с песто и грах
  • Ризото с грах, аспержи и пармезан
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
РетинобластомРетинобластом

Ретинобластом

от 16 ное 2025г.Прочети повече
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 16 дни, 17 часа и 26 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 26 дни, 13 часа и 39 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЕВКАЛИПТ таблетки за смучене 3 мг * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival