Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Базово ризото с пармезан

Базово ризото с пармезан

от 09 апр 2019г.
Базово ризото с пармезан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица сол
  • 6 супени лъжици зехтин
  • 1/2 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 чаени чаши ориз за ризото или японски ориз за суши
  • 1 чаена чаша бяло вино
  • 5 супени лъжици масло, нарязано на парченца
  • 1 3/4 чаена чаша настърган пармезан
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете 1 супена лъжица сол и 10 чаени чаши вода в тенджера и оставете да заври леко течността.

Междувременно изпържете лука с щипка сол в зехтина, докато омекне. Добавете 1/2 чаена чаша вода и гответе, докато течността се изпари. По този начин ще запазите прозрачен цвят на лука и той ще се сготви, без да потъмнява. Опитайте лука, ако той не е сварен напълно, добавете още вода и продължете по този начин до готовност.

Сложете ориза и го разбъркайте добре, за да се омазни. Запържете го, докато стане прозрачен - за около 5 минути, като бъркате редовно. Добавете виното и щипка сол. Оставете да къкри, докато виното се изпари - около 2 минути - не забравяйте да разбърквате понякога.

Намалете топлината и добавете 3/4 чаена чаша от горещата подсолена вода, като разбърквате непрекъснато и изчакате течността да се поеме от ориза, след което следва да добавите още вода, на същия принцип, докато текстурата на ориза стане кремообразна, а зрънцата се сварят напълно (може да не се нуждаете от цялото количество вода, за да се свари ориза). Когато ризотото е готово, то трябва да е кремообразно и сварено, течността трябва да е повече от твърдата част.

Свалете от котлона и добавете маслото, за да се разтопи, след това прибавете и пармезана, като разбъркате, за да се стопи и то.

Ако има нужда добавете още малко от горещата подсолена вода, ако смятате, че оризът е поел още от течността.

Сервирайте ориза и подправете с черен пипер.

По желание, след това може да добавете различни печени зеленчуци.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: 

Още по темата:
  • Миланско ризото с шафран Миланско ризото с шафран
  • Ризото с кюфтенца, домати и спанак Ризото с кюфтенца, домати и спанак
  • Гъбено ризото с чесън и пармезан Гъбено ризото с чесън и пармезан
  • Зелено ризото с домати, яйца и бадеми Зелено ризото с домати, яйца и бадеми
5.0/5 1 оценка

Коментари към Базово ризото с пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Базово ризото с пармезан
    www.framar.bg 
    на 02 October 2025 в 07:29
    Коментирайте "Базово ризото с пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Гарнитури
  • Гарнитури със зърнени храни и варива
  • Зелено ризото с песто и грах
  • Ризото с грах, аспержи и пармезан
  • Ризото с киноа и печурки
  • Ризото с кюфтенца, домати и спанак
  • Миланско ризото с шафран
  • Ризото с говеждо и червено вино
  • Ризото от тиква
  • Ориз с карфиол и лешници на фурна
  • Зелено ризото с домати, яйца и бадеми
  • Ризото с домати, пармезан и босилек
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Заплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелектЗаплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелект

Заплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелект

от 01 окт 2025г.Прочети повече
FDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при децаFDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при деца

FDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при деца

от 01 окт 2025г.Прочети повече
Джевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парчеДжевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парче

Джевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парче

от 01 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 5 дни, 14 часа и 25 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 14 дни, 17 часа и 25 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИТАМИН E спрей 30 мл ОМЕГА ВИТА

ЛИВЕРЕКС МАКС капсули * 60 ГРИЙН АКТИВ

ВИТАВЕА ЖЕЛЕ РОЯЛ капсули 200 мг * 50

ПРОПОЛИСОВА (КЛЕЕВА) ТИНКТУРА 30 мл БИЛБО

БИО - КУЛТ капсули * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТОРВАЗИН ПЛЮС 40 мг/10 мг капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:09:19

ИГНАТИА АМАРА 9 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:07:31

ИГНАТИА АМАРА 30 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:05:26

ТОРВАЗИН ПЛЮС 40 мг/10 мг капсули * 30

Коментар на: А. от 01 окт 2025г. в 16:39:40

ИГНАТИА АМАРА 9 СН

Коментар на: Ивана от 01 окт 2025г. в 16:17:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival