Миланско ризото с шафран
Необходими продукти:
180 грама кръглозърнест ориз
600 мл зеленчуков бульон
30 грама масло
20 грама сирене Пармезан
0,5 ч. л. смлян шафран
1 глава лук
щипка сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Разтопете половината от маслото на слаб огън. Нарежете лука ситно и го запържете в маслото. Прибавете ориза и пържете около 5 минути (докато стане прозрачен). След това сложете малко от бульона (колкото да се покрие ориза) и оставете да се задушава на бавен огън, разбърквайки периодично. Когато оризът е почти готов, добавете шафрана (предварително разтворен в малко гореща вода). Когато оризът е напълно готов, добавете останалото количество масло и настъргания Пармезан. Посолете, подправете с пипер на вкус и оставете ястието за 5 минути в затворен съд, за да поеме вкуса на подправките. Сервира се горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРГАНИА ЕМУЛСИЯ ЗА ТЯЛО С ШАФРАН 250 мл
ТЕН ДИЗАЙЪР БРОНЗАНТ DARK CHOCOLATE 237 мл
САЛКУРА БИОСКИН ДЕРМАСПРЕЙ ИНТЕНЗИВ 100 мл
ДАМАСКЕНА НАТУРАЛНА ВОДА ЗА УСТА спрей 30 мл
БИОХЕРБА ТИНКТУРА ШВЕДСКА ГОРЧИВКА 100 мл
НУКС НУКСУРИАНС УЛТРА КРЕМ - ФЛУИД ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР И УСТНИ 15 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Шафран, Шафранов минзухар
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Безглутенова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Миланско ризото с шафран