Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печурки в бекон с моцарела, сушени домати и чесън

Печурки в бекон с моцарела, сушени домати и чесън

Печурки в бекон с моцарела, сушени домати и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама моцарела
  • 12 печурки, достатъчно големи за пълнене
  • 200 грама бекон
  • 150 грама сушени домати
  • 10 милилитра зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 30 грама свежи зелени подправки (магданоз, зелен лук или друго)
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Отрежете крачетата на печурките, а вътрешната част на шапките подсолете, поръсете с черен пипер и напръскайте със зехтин.

Смесете ситно нарязаните сушени домати, свежи зелени подправки и чесън с настърганата моцарела.

Обвийте гъбите с тънки ивици бекон и закрепете с клечки за зъби.

Разпределете плънката в шапките и ги изпечете за четвърт час на 200 градуса.

Поръсете с накълцани зелени подправки по избор и поднесете.

Добър апатит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: turovmilk.by

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиСъставкиНовиниДиетиПсихологияПроизводителиЛайфстайлКлинични пътекиИсторияАлт. медицина