Печурки в бекон с моцарела, сушени домати и чесън

Необходими продукти:
- 250 грама моцарела
- 12 печурки, достатъчно големи за пълнене
- 200 грама бекон
- 150 грама сушени домати
- 10 милилитра зехтин
- 2 скилидки чесън
- 30 грама свежи зелени подправки (магданоз, зелен лук или друго)
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Отрежете крачетата на печурките, а вътрешната част на шапките подсолете, поръсете с черен пипер и напръскайте със зехтин.
Смесете ситно нарязаните сушени домати, свежи зелени подправки и чесън с настърганата моцарела.
Обвийте гъбите с тънки ивици бекон и закрепете с клечки за зъби.
Разпределете плънката в шапките и ги изпечете за четвърт час на 200 градуса.
Поръсете с накълцани зелени подправки по избор и поднесете.
Добър апатит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: turovmilk.by
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Баница от бутер тесто с бекон и зеленчуци
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Двуспорова печурка
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Млечна запеканка с качамак, чедър и бекон
- Запечени пресни картофи с бекон и зеленчуци
- Пълнен лук с кайма и гъби, запечен в бекон
- Печени картофени кръгчета в пакет от бекон с кашкавал
Коментари към Печурки в бекон с моцарела, сушени домати и чесън