Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Царевични питки на тиган с масло и мента

Царевични питки на тиган с масло и мента

Царевични питки на тиган с масло и мента - изображение

Необходими продукти:


  • 2 чаени чаши царевично брашно
  • 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
  • 250 милилитра хладка вода
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 връзка прясна мента, ситно нарязана
  • 30 грама разтопено масло
  • 7 грама суха мая
  • 1 чаена лъжичка куркума
  • 1 чаена лъжичка чили на прах


Начин на приготвяне:


В купа сложете царевичното брашно, налейте половината вода и разбъркайте докато получите каша. Добавете пълнозърнестото брашно, солта, захарта, водата, маята, куркумата, нарязаната мента и чилито.

Бъркайте и получената смес пресипете върху плоскост. Замесете тесто и го разделете на равни части.

Загрейте тиган, намажете го с масло, разточете питки и ги изпечете от двете страни. Подредете в чиния, сгънете на две и поднесете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: merrytummy.blogspot.es

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиЛайфстайлНовиниБотаникаАлтернативна медицинаИсторияСнимкиЛеченияПроизводители